[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Windows 8 - jak działa z Aero2
10-11-2013, 01:10
RE: Windows 8 - jak działa z Aero2
Korzystam z topnetinfo. Aplikację dla modemu z Play muszę zamykać ręcznie, bo choć nie ma jej w programach autostartu to i tak się otwiera.

1. Co można zrobić żeby się nie uruchamiała? Czy może lepiej odinstalować playonline i zainstalować mobile partner? Używam E3131-s2, właśnie na Windows 8.

2. Czy Mobile Partner instaluje sterowniki do modemu? Bo nie znalazłem na stronie Huaway w zakładce software sterowników.

3. Czy topnetinfo musi być uruchomiony podczas wznawiania połączenia bo podczas nawiązywania połączenia to widzę, że nie musi. Wystarczy kliknąć połącz na pasku połączeń, który pojawia się po kliknięciu na ikonkę połączeń.

4. Czy gdybym zastąpił playonline mobile partnerem musiałbym go uruchamiać do nawiązania połącznia czy wystarczyło by go skonfigurować i ustawić tak żeby się nie otwierał automatycznie po starcie systemu?

Po zamknięciu aplikacji playonline klikam na ikonę połączeń sieciowych i wybieram Aero2. Zwykle połączenie jest nawiązywane, tyle że po godzinie Aero2 się rozłącza, (chociaż w TNI mam ustawione ponawianie połączenia 1s). I tu powstaje problem. Przejawia się on tym, że nie ma połączenia, a jest widoczny przycisk rozłącz, tyle że rozłącz nie działa. Klikanie na niego nie wywołuje zmian. Wyjęcie modemu z USB też nic nie zmienia. Dopiero zresetowanie systemu z wyjętym modemem jakby zresetowało te ustawienia. Po ponownym uruchomieniu systemu był widoczny przycisk połącz. Chociaż Windows 8 długo robił sobie jakąś konfigurację, nawet nie wiadomo jaką, bo nie było instalowanych uaktualnień.

Czy jest jakiś sposób żeby zresetować te ustawienia bez resetowania systemu, tzn. żeby skutecznie rozłączyć połączenie? Inaczej mówiąc chcę żeby kliedy klikam na rozłącz pojawiała się tam opcja połącz.

jakubd czytałem, że polecasz ustawienie w TNI 5s. Czy ustawienie 1s w TNI może być powodem opisanych problemów?
W Windows 8 mam ustawione: czas bezczynności przed połączeniem - nigdy.

Byłbym wdzięczny gdyby ktoś zrobił poradnik dla Windows 8 jak to wszystko razem poustawiać, żeby wystarczyło tylko używać opcji windowsa i zapomnieć (po wcześniejszym ich skonfigurowaniu) o używaniu dodatkowych programów.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Windows 8 - jak działa z Aero2 - alaskan_malamute - 10-11-2013 01:10