![]() Szybkie szukanie |
Kompresja grafiki przy ładowaniu stron w Aero2, czy to możliwe?
|
04-08-2013, 20:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-08-2013 20:49 przez Lorek.)
|
|||
|
|||
Kompresja grafiki przy ładowaniu stron w Aero2, czy to możliwe?
Dziękuje za przeniesienie wątku, jakby mi coś jeszcze kiedyś przyszło to poczytam o zakładaniu nowego.
A wracając do tematu: Opera 15 ma sporo wad - braki w ustawieniach, to po prostu jak chrome na webkit, ale ma tryb off-road, dawne turbo i u mnie naprawdę jest różnica w szybkości wczytywania stron. I polecam używanie opery pod aero z off-road. czasami ten tryb strajkuje i nie wybiera stron, jakies przeciazenia? Wyłanczam wtedy off-road i strony ładuje. Pod mozillą jest dodatek fastun, który ma pełnić analogiczną funkcję jak off-road opery, zresztą takich akceleratorów jest więcej. I ten fastun tez przyspiesza. Tylko o ile korzystając z off-road czuję sie w miarę bezpiecznie, dając jakis kredyt zaufania Operze, (w menu opery się klika i to uruchamia), to w FF trzeba dodatek instalować i puszcza się wtedy wszystko przez jakieś proxy jakiegoś Fastuna (w operze też jest to proxy z tego co czytałem). Pytanie jak to się ma do bezpieczeństwa naszych danych i aktywności, na ile można zaufać że nas nikt nie szpieguje w takiej sytuacji... I to jest pytanie o bezpieczeństwo użytkowania netu przez jakieś tam proxy. Hasła, wpisywany takst, strony szyfrowane. ??? Znalazłem jedną wypowiedź w necie że wchodzimy tu w obszar niebezpiecznego netu, ale to było forum z 2 postami. Opera jest teraz mniej goglowym webkitem niż chrome, niektórzy twierdzą ze chrome nie służy dobrze zachowaniu prywatności bo jest powiązane z google, opera pozwala korzystać z webkita, bez takiego silnego związku z google? |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|