![]() Szybkie szukanie |
Wpływ fal radiowych pochodzących np. od modemu na organizm ludzki
|
09-07-2013, 01:21
|
|||
|
|||
Mobile Partner 23.009.09.01.983 czysty z opcją automatycznego wznawiania
Lorek napisał(a):czy różnice w sile odbireanego sygnału jakie wykazuje np TNI rzędu 3 kresek w 1 pomieszczeniu i 4 w drugim, mają jakies znaczenie co do promieniowania?mają tam gdzie masz więcej "kresek" tam można śmiało przyjąć, że modem pracuje z mniejszą mocą nadawania Lorek napisał(a):kompinuję ekran w postaci[...]chyba kombinujesz (tak jakoś mi się zdaje, że to słowo pochodzi od angielskiego: combine) a pomysł sam w sobie jest dobry - polecam znalezienie miejsca, gdzie wskazania siły sygnału są maksymalne (co ograniczy moc wypromieniowywaną przez modem), przy okazji - wpinanie modemu bezpośrednio w gniazda usb blaszaka jest złym pomysłem właśnie ze względu na silne pola zakłócające obecne zazwyczaj z tyłu obudowy Lorek napisał(a):pola magnetyczne o wartości od 0,3 do 0,4 mikroteslito jest jawna bzdura, chyba, że przy cytowaniu pomyliłeś jednostki naturalne pole magnetyczne w naszym rejonie geograficznym ma wartość rzędu 50 uT (mikrotesli) za całkowicie bezpieczną uznaje się wartość trzykrotnie wyższą Lorek napisał(a):o wpływie noszonych w kieszeniach przez dzieci komórek nie dyskutuje sięnie wiem jakie są niemieckie zwyczaje, ale w PL używanie komórek w szkołach podstawowych przeważnie jest zakazana regulaminami i co ciekawsze przynajmniej w miastach dziecko z podstawówki + komórka noszona cały czas to rzadkość Statystyki Folding@home |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|