![]() Szybkie szukanie |
Sony Xperia E - dyskusja ogólna
|
30-05-2013, 09:07
|
|||
|
|||
Odp: Sony Xperia E - w kilku zdaniach
Z tą apka na złodzieja to poczytaj wątek gdzie kolega pisze o Nokii ze nie może tego wywalić ale w andku wgranie rom raczej usuwa problem, zabezpieczenia przed złodziejem też tak na marginesie, tak jak szopen nie mam doświadczenia z soniakami po prostu jakaś mam awersje do nich może przez kumpla który miał i jakoś słabo wyposażony wtedy w apki (brak menedżera plików) co irytowalo. Ale do rzeczy czytałem że niektóre sony (bez simlocka fabrycznie) mogą mieć odblokowany bootloader ale sądzę że jeśli masz z Orange to jest zablokowany, po moich doświadczeniach z HTC (tu chyba s-on to jest odpowiednikiem zablokowanego bootloadera) podchodzę ostrożnie do tej kwestii, w samsungu i Motoroli nie miałem takich cudów, więc lepiej poczytaj dokładnie zanim zaczniesz bo metody dla każdego telefonu bywają inne bo możesz uwalic telefon jak ja pomoglem HTC w agonii skończyło się na wymianie....gwarancyjnej nie dało się uruchomić więc wymieniono płytę główną (pewnie była wadliwa i tak a ja ją dobilem).
Jak gada szopen samo zrobienie backupu nie szkodzi ale jak zrootujesz to radziłbym przed wgraniem romu zrobić backup używając titanium backup (pamiętaj żeby mieć pełną wersję kupić/zhackowac) tylko wskaż jako miejsce backupu kartę sd bo inaczej ci zapcha pamięć telefonu, wybierz razem z apkami systemowymi. Nie wiem czy w sony tzw. Nandbackup w recovery mode da się zrobić bez odblokowania bootloadera przez cwm ale jeśli będziesz miał dostęp do zrobienia backupu w recovery mode to również to zrób ale przygotuj odpowiednio dużo miejsca na ten backup NIE ŚPIESZ SIĘ jeśli wyskocza błędy usuń jakieś apki żeby zwolnić miejsce i ZRÓB BACKUP JESZCZE RAZ!! oszczedzi ci to nerwów i czasu no i miej baterię doladowana przynajmniej na 90% Wysłane z mojego GT-I9305 |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|