[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TP-Link MR3420 v2 + Huawei E353s-2 (T-Mobile)- utrudniony download
17-04-2013, 19:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-04-2013 20:50 przez egri.)
TP-Link MR3420 v2 + Huawei E353s-2 (T-Mobile)- utrudniony download
@jakubd
Nie chodzi mi o "niektóre" sytuacje, tylko o odpowiedź dlaczego GENERALNIE przy korzystaniu z samego modemu wykres wygląda inaczej (nie używając już słowa - "prawidłowo"), a przy korzystaniu z routera inaczej.

Networx to nie żadna "dziwna" aplikacja. Jest znana od dawna i bardzo dobrze oceniana :
Networx na dobreprogramy.pl
Networx na softpedia.com
Program służy przede wszystkim do mierzenia ruchu internetowego. Rzeczony wykres mam na pasku zadań, bo przy korzystaniu z internetu komórkowego - trzeba mieć stale oko na to co dzieje się z transferem. Ma to jednak sens tylko w wypadku, kiedy wykres prawidłowo odzwierciedla rzeczywistość.

Powiem jeszcze jedno (może się przyda) :
przy różnych perturbacjach które przeżywaliśmy dotychczas z działaniem usługi Aero2 - taka charakterystyka wykresu w Networx zdarzała mi się już wcześniej nawet przy używaniu samego modemu (nie miałam wtedy routera). Ale wtedy było to związane zę źle działającym internetem (brak transferu / bardzo niski transfer /zrywanie połaczeń itp. Gdy usługa Aero2 wracała do pełnej sprawności - to samo działo siw z wykresem.
Natomiast w tej chwili - przy routerze - zjawisko występuje przy bardzo dobrze działającym internecie... No a poza tym - zupełnie nie występuje przy korzystaniu z samego modemu.
TO WYDAJE MI SIĘ DOŚĆ DZIWNE !

@szopen
Oto zamówione zrzuty:
Network - Internet Access

Network - 3G

Network - WAN

W zakładce Security - Basic Security zostały zaznaczone chyba jeszcze 2 pozycje (te w ramce). Na marginesie : czy one powinny być zaznaczone czy lepiej nie ?

Próbowałam też coś ustawiać w System tools - Time settings, ale chyba ostatecznie mi to nie wyszło ze względu na wiosenne przesunięcie czasu (choć jest opcja Time savings).

Wiecej grzechów naprawdę nie pamiętam ...
A tak nawiasem mówiąc : czy jest gdzieś w necie ściąga - jak prawidłowo skonfigurować te dziesiątki ustawień routera, które ja - ze względu na swoją niewiedzę - po prostu olałam ? Czy może zostawienie wszystkiego na ustawieniach domyślnych jest właśnie najwłaściwszą metodą ?

Do pliku bin dla mojego modemu również dotarłam, ale jego data jest sporo wcześniejsza niż moja wersja firmware, wiec zmiany zostały już uwzględnione.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
TP-Link MR3420 v2 + Huawei E353s-2 (T-Mobile)- utrudniony download - egri - 17-04-2013 19:31