![]() Szybkie szukanie |
Sony Xperia E - dyskusja ogólna
|
20-03-2013, 18:46
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-07-2014 16:32 przez szopen.)
|
|||
|
|||
![]()
Od kilku dni jestem posiadaczem Sony Xperia E Dual. Mało jest informacji w sieci na temat tego modelu, dlatego kilka zdań na jego temat.
Od pewnego czasu szukałem telefonu na dwie karty SIM. Pierwotnie mój wybór padł na Tipo Dual jednak zanim zdecydowałem się na zakup pojawił się E, trochę droższy, ale lepszy procesor i wydajność, przynajmniej na papierze i w opisach na zagranicznych forach. To mój pierwszy telefon z Androidem, dlatego nie mogę go porównać do innych tego typu telefonów, mam tylko tablet i ewentualnie do niego będę się odnosił w porównaniu. Pierwsze uruchomienie z dwoma kartami SIM Plus i Vectra - Play. Telefon ściągnął ustawiania i od razu można było konfigurować karty SIM. Przy wybraniu trybu sieci na WCDMA dla karty przeznaczonej do internetu (Play), druga automatycznie przestawiła się w 2G. Obie karty są aktywne, ale tylko do odebrania połączenia telefonicznego, wtedy internet się rozłącza na czas trwania połączenia, jednak po jego zakończeniu startuje automatycznie. Nie jest to idealne rozwiązanie, ale do moich potrzeb w zupełności wystarcza. Bez problemu działa także przenośny hotspot WiFi, konfiguracja sprowadza się w zasadzie do ustalania własnego hasła i wpisania go w urządzeniu, które do takiej sieci podłączamy. Korzystam ciągle z tego rozwiązania w połączeniu z moim Nexusem wszędzie tam gdzie nie ma WiFi i działa to naprawdę bardzo dobrze. Takiego rozwiązania właśnie szukałem. Telefon bez problemu działa także z kartą AERO 2, wystarczyło tylko stworzyć nowy punkt dostępu, wpisać APN - darmowy, resztę zostawić bez zmian i zaznaczyć w menu Dane w roamingu. Kilka słów o zasilaniu. Niestety tutaj jestem trochę rozczarowany, z dwoma aktywnymi kartami SIM akumulator wytrzymuje jeden dzień. Na szczęście zawsze można wyłączyć kartę od netu, kiedy nie jest nam potrzebna. Przy takim rozwiązaniu mój najlepszy wynik to około 48 godzin co przedstawiają załączone zrzuty ekranu. W ciągu tych 48 godzin - rozmowy w Plusie to 2g 31m - WiFi aktywne 19g - ekran włączony 2g 44m - druga karta aktywna około 4g - jako hotspot działało około 1g dzisiaj chciałem rozładować baterię i włączyłem hotspot na stałe, bateria padła po prawie 7 godzinach dosyć intensywnego korzystania z internetu na połączonym z Xperią Nexusie 7, w między czasie było też kilkanaście minut rozmów. Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2 //zmieniłem nazwę tematu - grzech1991 |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|