![]() Szybkie szukanie |
Huawei E367 u-8 nie rejestruje się w sieci [niewymieniona karta SIM na nową]
|
04-03-2013, 12:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2013 12:58 przez Lorek.)
|
|||
|
|||
RE: Huawei E367 - prawdziwe PNP!!! [OK]
Dziękuję. W systemie sa sterowniki do optiona, kiedyś używałem z Erą. ale z Huawejem 1 kontakt komputera, z resztą w stacjonarnym nie było tego optiona a teraz modem się tak samo zachowuje. Wyinstaluję to.
Dodatkowo jak do modemu wkładam kartę od telefonu a mam w sieci wRodzinie to od razu wykrywa sieć Plus (bo to jest na Plusie) i w lewym dolnym rogu pokazuje HSDPA i iles tam pasków mocy nadajnika. Więc doszedłem do wniosku że modem jest ok. Tylko może coś z kartą. Bo do plusa na karcie wRodzinie się rejestruje, a na karcie Aero się nie rejestruje. Ze słowem darmowy już sprawdzałem. "Zarejestruj się w dostępnej sieci przed nawiązaniem połączenia". - taki komunikat mi się czasem pojawiał. Lokalizacje już 2 sprawdzałem. Co prawda nie tak daleko od siebie. Ale blisko centrum miasta. Nie chce mi sie wierzyć że tu nie ma sieci. To centrum Lublina. Nie łączy się z siecią bo się w niej nie rejestruje. Kartę jakoś widzi, bo jak wyjmę to jest komunikat że brak. Dziwnie się zachowuje Mobile Partner z CP bo po włożeniu modemu się najpierw uruchamia a zaraz potem wyskakuje okienkoże jest już zainstalowany i czy chcę go usunąc przed zainstalowaniem, ale gdy siedziała karta z wRodzinie nie chciał sie ponownie instalować. Z Mobile Partnerem sobie poradziłem, wynikało to pewnie z faktu że były 2 w systemie (1 z CP). Moje pytanie: opisane objawy wykluczają usterkę po stronie karty? Tak rozumiem po przeczytaniu http://jdtech.pl/2013/02/aero2-problem-z...miany.html Komunikat Błąd karty SIM, Brak karty SIM nigdy mi się nie pojawił... Więc nie mam co szukac problemów w karcie. Modem chyba jest dobry bo z kartą wRodzinie wykrywa sieć Plus i rejestruje. Do aero nie rejestruje bo zostaje chyba brak zasięgu.... w centrum Lublina nie chce mi się wierzyć, przedłużke do usb zastosowałem Z Aero: modem miga podwójnie na zielono i jest poza zasięgiem jakiejkolwiek sieci związanej z kartą w modemie. - Z wRodzinie zaczął migać pojedyńczo na zielono. a co do zasięgu w Lublinie, kilkaset metrów ode mnie: matisobek 07/02/2012, 11:01 też jestem z lublina i na karte czekałem jakies 3 tyg. Co do zasięgu to jest bardzo dobry (róg Sikorskiego i Racławickie) więc i u Ciebie nie powinno być problemu. Uważam więc że może to kwestia karty? Tyle że karte chyba czyta skoro mogę przejżeć Operacja/Książka telefoniczna że sa wpisane nr telefonów alarmowych, policja itd |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|