![]() Szybkie szukanie |
Internet mobilny za granicą - Niemcy
|
22-02-2013, 02:46
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-08-2014 17:18 przez szopen.)
|
|||
|
|||
RE: Internet mobilny za granicą - Niemcy
otrzymałem na PW pytania dotyczące tego wątku
dragal1 napisał(a):[...]poszukuje taniego internetu na wypady do Niemiec i zainteresował mnie [...] lidl mobile i taryfie 24h za 1,99 e. Mam pytanie czy jak uruchomię ten pakiet to kasę będzie mi pobierać z konta tylko za te dni w których korzystam czy za każdy dzień w którym jest aktywna usługa. Czy za każdym razem muszę aktywować i dezaktywować ta usługę żeby nie ściągało mi z konta. I ostatnie pytanie czy te 24h liczone jest od momenty połączenia czy od 00:00 do 23:59 tzn dzień czy czas od połączenia.bardzo istotne zagadnienia więc odpowiadam i uzupełnię opis jeśli wątek będzie się rozwijał, z tego co się orientuję sytuacja wygląda tak: [edit lato 2014 - zmiany dotyczą taryfy dziennej] - pakiet po uruchomieniu przedłuża się automatycznie w razie potrzeby (jeśli tylko są na koncie dostępne na to środki, dotyczy to pakietów internetowych, jestem pewien że na 100% pakietu za 14,99€ i za 6,95€, akurat pakietu dziennego nie testowałem, bo cena jest nieatrakcyjna przy pobycie dłuższym niż kilka dni, a nie mam zapotrzebowania na 0,5GB dziennie), czyli zżera 1.99€ - aby na 100% nie ściągało z konta należy deaktywować pakiet przed upływem jego ważności SMSem (opis w poprzednim poście) lub online https://lidl.fonic.de/meinfonic/tarifoptionen i wyłączyć komórkowe połączenie z internetem! - 24h jest liczone od momentu aktywacji czyli momentu w którym został do nas wysłany SMS z potwierdzeniem aktywacji pakietu (przed aktywowaniem pakietu jest możliwe połączenie z internetem taryfikowane normalnie) - przy okazji szukając danych do uzupełnienia wątku znalazłem formularzyk na wypadek rejestracji karty przez rodziców dla nieletniego http://www.lidl.de/de/asset/other/FONIC-...tigter.pdf jeśli gdzieś znalazły się istotne błędy proszę o informację (nie znam niemieckiego, więc mogłem coś błędnie przetłumaczyć, nie planuję też w najbliższym czasie wizyty za zachodnią granicą, abym mógł sprawdzić wszystkie opcje "na własnej skórze") PS Lidl-mobile nie jest jedynym możliwym źródłem internetu prepaid w Niemczech opis umieściłem ze względu na najatrakcyjniejszą cenowo taryfę 5GB/m-c w przypadku mniejszych potrzeb może się okazać, że taryfy konkurencji będą odpowiedniejsze [edit] raporty użytkowników nie potwierdzają problemów z szybkością - najwyraźniej uzależnione jest to od zasięgu sieci (jak wszędzie na świecie - w miastach problem nie występuje, na terenach wiejskich o małej gęstości zaludnienia dostępny bywa tylko GPRS) Statystyki Folding@home |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|