[-]
Szybkie szukanie


Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ZTE MF60 Uwalilem router
21-05-2012, 18:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-02-2013 14:13 przez szopen.)
Post: #1
ZTE MF60 Uwalilem router
Witam
Zakupilem ninejszy modem i mialem problemy z konfiguracja aero2.
Po wlaczeniu modemu wyświetal się komunikat:
Zajętość SIM
potem
Usługa ograniczona.
Tryb A Rozłączony.

Konfiguracja podana w watku http://forum.jdtech.pl/Watek-zte-mf60?pid=2492#pid2492 nic nie dawala

Pomyslalem ze modem ma simlocka i uruchomilem program dc-unlocker
Program wyszukal modem i okazalo sie nie nie ma locka.

Teraz modem jest wykrywalny ale nie instaluje sterownikow i tak jakby go nie bylo a komunikaty wyswietlaja sie dalej bez zmian. Po doinstalowanie sterownikow recznie bez zmian.
Dc-unlocker tez go juz nie widzi


Przy pomocy programu ZTEMF ISO Dumper nie da rady zgrac obrazu chocia widzi modem


Ma moze ktos zgodny modem i moglby podeslac soft?
Bylbym bardzo zobowiazany


Pozdrawiam
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
21-05-2012, 23:08
Post: #2
RE: Uwalilem ZTE MF60
Samo odczytanie stanu modemu nie powinno powodować żadnych problemów.
Zacznij od tego, żeby sprawdzić czy nie pojawia się jakieś urządzenie (w Menedżerze urządzeń) po podłączeniu modemu do komputera. Jeżeli nic się nie pojawia, pozostaje ci łączenie się z modemem przez WiFi - i zacznij (jeżeli masz taką możliwość) od przywrócenia ustawień fabrycznych.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
22-05-2012, 07:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-06-2012 17:08 przez kocimietek.)
Post: #3
RE: Uwalilem ZTE MF60
Przywracalem ustawienia fabryczne kilkukrotnie i nic
W menadzerze pojawia sie ZTE WCDMA Technologies MSM i nie wyszukuje sterownikow, po ich dodaniu recznie niby sie instaluja ale dalej brak polaczenia z modemem
Probowalem tez z drugim komputerem i jest to samo
W drugim modemie karta dziala wiec nie ma problemu z zasiegiem

Mam inny modem i tam jest okienko gdzie wpisuje sie nr dostepu *99#, tutaj takiej opcji nie ma czy ja zle szukam?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
22-05-2012, 10:40
Post: #4
RE: Uwalilem ZTE MF60
Po podłączeniu do komputera najpierw pojawia mi się napęd CD opisany ZTE cośtamcośtam, a dopiero po jego wyłączeniu (automatyczne przełączenie nie zawsze działa) - następuje przełączenie w tryb modemu (a dokładniej wirtualnej karty sieciowej).

260-06 to Play - w ogóle nie powinien się wyświetlać.

Nie walcz za długo (choć warto wiedzieć, co się popsuło), oddaj na gwarancji - dość szybko pewnie dadzą nowy Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
03-06-2012, 17:07
Post: #5
RE: Uwalilem ZTE MF60
Sytuacja opanowana - pomoglo wgranie firmware
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
03-06-2012, 19:31
Post: #6
RE: Uwalilem ZTE MF60
Jaki firmware, skąd go pobrałeś, czy to ten sam firmware co był w modemie?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
16-02-2013, 11:05
Post: #7
RE: Uwalilem ZTE MF60
Mam podobny problem tylko że z play.. Ns tym modemie cały czas mi wyświetla usługa ograniczona.. Nic nie działa.. Skąd wziasc firmware mam modem od plusa
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
16-02-2013, 11:22
Post: #8
RE: Uwalilem ZTE MF60
Proszę - nie opisuj swoich problemów wielokrotnie pod różnymi (zwłaszcza tak starymi) wątkami - na jednym forum problem zawsze opisuje się raz - w jednym miejscu.
Firmware bierze się od dostawcy. Podpowiem, że Plus nie wydał aktualizacji jeszcze, bo dopiero wprowadził router do sprzedaży.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
25-03-2013, 12:27
Post: #9
ZTE MF60 Uwalilem router
Witam.
Mam problem z powyższym routerem. Wgrywałem soft, coś poszło nie tak o modem teraz ciemny, nie włącza się, nie instaluje, słychać że windows widzi urządzenie ale nie może zainstalować brak sterowników. Z ręki też instalowałem oprogramowanie i z T-mobile i jakieś angielskie.
Można coś na to poradzić ????
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
25-03-2013, 15:41
Post: #10
ZTE MF60 Uwalilem router
Ustal jakie to identyfikatory VID i PID - może są do tego sterowniki i można to dalej sflashować. Ale jak rozpadł się całkiem soft to... średnio to widzę bez dobrego serwisu.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Najtańszy router mobilny do Aero2 i nie tylko zardes 32 17 663 21-09-2017 22:08
Ostatni post: SebaZ74
  Win 7 nie wykrywa ZTE MF60 przez USB coder1 7 1 929 25-01-2017 23:29
Ostatni post: szopen
  router LTE z obsługą SDXC damga 6 1 542 12-10-2016 23:26
Ostatni post: damga
  jaki Router mobilny do samochodu koniu8 18 10 100 26-08-2015 14:39
Ostatni post: jhosef
  Jaki mobilny router wifi z modemem do HSPA+ Marian5000PL 37 11 005 22-06-2015 15:34
Ostatni post: szopen