Szybkie szukanie |
Pkt. reputacji,emotikony,powiadomienia
|
13-02-2014, 23:29
|
|||
|
|||
Dziękuję za podpowiedź.
Przy okazji /najwyżej moderator wykasuje wpis/ nadal nie otrzymuję powiadomień na skrzynkę o odpowiedziach w wątkach. Co jest nie tak/ |
|||
14-02-2014, 00:41
|
|||
|
|||
Nie wiem, gdzie dokonać wpisu, aby ktoś mi odpowiedział, ale chyba dobrze trafiłem:
Mam pytania: -jaki jest limit punktów reputacji w okresie dobowym, przyznany userowi; -dlaczego nie otrzymuję meili na pocztę informujących o dodaniu postu do wątku w którym uczestniczę; -dodając posty do danego tematu nie widzę emotikonów, co robię nie tak? Dzięki za info. |
|||
14-02-2014, 06:35
|
|||
|
|||
Odp: Pkt. reputacji,emotikony,powiadomienia
Czy przy wysylaniu postu na dole zaznaczasz powiadom o nowej odpowiedzi czy cos w tym stylu poniżej pola gdzie wpisujesz treść (nie pamietam tylko czy w trybie pelnej edycji czy szybkiej edycji)
從我的 用 Galaxy Note II LTE 發送 |
|||
14-02-2014, 10:39
|
|||
|
|||
Anteny do modemów
Informacja o działaniu subskrypcji wątków w MyBB - dostajesz tylko jednego emaila o zmianie w wątku, dopóki nie odwiedzisz go ponownie. No i warto zajrzeć do spamu, często takie wiadomości są odfiltrowywane. Niestety subskrypcja nie zostawia śladów w logach, bo powiadomienia nie są wysyłane przez zwykły system pocztowy.
|
|||
14-02-2014, 10:52
|
|||
|
|||
Odpowiedziałem w wątku, z którym był problem - MyBB wysyła TYLKO jedno powiadomienie na wątek, jeżeli nie odwiedzimy go będąc zalogowanym.
O limitach reputacji - szczerze mówiąc nie wiem dokumentacja nie mówi o limitach czasowych. O których emotach mówisz - po wpisaniu z klawiatury nie zamieniają się : + ) na ikonkę, czy nie masz rozwijanej listy? |
|||
14-02-2014, 13:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-02-2014 13:50 przez Toronto.)
|
|||
|
|||
RE: Pkt. reputacji,emotikony,powiadomienia
<Punkty reputacji>
W tym wątku http://forum.jdtech.pl/Watek-zte-mf60-ae...syl?page=4 udzieliłem kilka punktów reputacji, dziękując Kolegom za pomocne wypowiedzi. Chcąc nagrodzić kolejną wypowiedź, kliknąłem na ikonę podziękuj. W lewej górnej części ekranu pojawiło się okienko, a w nim następująca informacja. Skopiowałem ją i wyglądało to tak: Wykorzystano już dzienny limit punktów reputacji do przyznania. Zatem program musi posiadać taką opcje, skoro zablokował mi w tym dniu możliwość nagradzania. <Emotikony> Pisząc np. teraz tę odpowiedź /piszę z laptopa/ nie ma nigdzie na stronie - ekranie, żadnej zakładki z emotami, którą mógłbym rozwinąć i dołączyć jakąś emotkę. <Powiadomienia> Na innych forach jest tak: Zakładam nowy temat, bądź dopisuję swego posta do tematu już istniejącego, to w sytuacji, gdy inny forowicz dopisze posta do mojego tematu lub dopisze coś do tematu w którym ja również się udzielałem, s y s t e m forum przesyła mi meila informując, iż w danym temacie Ktoś -Coś - Dopisał. Jeżeli po otrzymaniu tego meila, nie otworzę go i nie "zajrzę" do danego wątku, to system przestaje mnie powiadamiać o dalszych wpisach. Problem w tym, że ja nie dostaję żadnych powiadomień o dopisanych postach przez Kolegów. Powoduje to, że muszę wchodzić na forum, szukać mojego tematu, czy wątku do którego się dopisałem i otwierając go sprawdzać, czy Ktoś mi odpowiedział. Prościej już się chyba nie da tego opisać. Chyba, że chodzi tutaj o zaznaczanie kółka obok następującego zapisu: "Subskrybuj wątek i wysyłaj powiadomienia e-mail o nowej odpowiedzi" Teraz zaznaczyłem w/w opcję. Ciekawy jestem, czy dostanę powiadomienie meilowe , gdy Ktoś dopisze swego posta. |
|||
14-02-2014, 13:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-02-2014 13:51 przez spag.)
|
|||
|
|||
Właśnie o ta opcje chodzi dać znać czy doszło.
|||
14-02-2014, 14:04
|
|||
|
|||
Tak. Doszło. Zatem za każdym razem jeśli chcę informacji o powiadomieniach muszę zaznaczać to - Subskrybuj wątek i wysyłaj powiadomienia e-mail o nowej odpowiedzi.
Pozostają więc emotki i limity punktów. |
|||
14-02-2014, 14:41
|
|||
|
|||
W jakim oknie nie masz Emotikonek? W oknie Szybka odpowiedź nie ma i nie będzie. Są tylko przy pełnym oknie edycji po naciśnięciu przycisku "odpowiedź".
Limity punktów - muszę poczytać, opcji forum jest kilka tysięcy |
|||
14-02-2014, 14:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-02-2014 15:30 przez Toronto.)
|
|||
|
|||
Kliknąłem na odpowiedź przy pełnym oknie i nic nie widzę z emotikonów. Jedynie pod oknem w którym piszę jest opcja z kwadratem wyłącz emotikony.
Na co kliknąć, abym je zobaczył? Emotikony są, ale głównej stronie: "Emotikony Shoutbox w oknie" |
|||
14-02-2014, 15:39
|
|||
|
|||
No to jest - emotikony (nikt za nimi nie tęsknił te 2 lata jak jest forum, dla mnie są paskudne i nieprzydatne, wpisuję je zawsze ręcznie lub wcale).
Limity reputacji - wyłączyłem całkiem. Teraz jest system podziękowań zgodny z Tapatalk. |
|||
14-02-2014, 15:39
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-02-2014 15:52 przez Toronto.)
|
|||
|
|||
jakubd Online
Administrator Znalazłem emotikony obok Shoutbox w oknie na stronie głównej. Kliknąłem w "emotikony" i ...w lewym oknie się pojawiły Wszedłem w wątek w którym piszę i kliknąłem odpowiedź w pełnym oknie i .... emotikony są po lewej stronie Wniosek jaki ??? Dla mnie jeden. Kliknięcie na napis emotikony na stronie głównej jest równoznaczne z uruchomieniem opcji korzystania z nich podczas pisania odpowiedzi. Chyba również przy zakładaniu tematów jakubd Administrator Zbiegły się w czasie nasze wpisy. Rozumiem, ze to nie moje kliknięcie uruchomiło opcję korzystania z emotek, lecz jako administrator odblokowałeś tę mozliwość Może nie są za ładne, ale na pewno pozwalają dookreślić, zaakcentować wypowiedź zamieszczana na forum. Po uruchomieniu tej opcji mój stan ducha jest taki _____________________________________________________________________ Widzę, ze zmieniłeś też blok informacyjny: Liczba postów: 22 Przekazał podziękowań: 0 Otrzymał podziękowań: 0 razy w 0 postach Dołączył: 02-2014 Poziom ostrzeżeń: 0% Jak robiłeś zmiany to pewnie tak się dymiło jakubd napisał: "nikt za nimi nie tęsknił te 2 lata jak jest forum" Chehehe, aż znalazł się taki upierdliwiec jak ja |
|||
14-02-2014, 16:04
|
|||
|
|||
Emoty działały, ale wpisywało się je z palca. Teraz masz gustowne coś po lewej.
Zmiany systemu podziękowań są dość głębokie, ale brakuje większości tłumaczeń. Zrobię to w wolnej chwili. |
|||
14-02-2014, 16:08
|
|||
|
|||
Ale przy okazji cos w tym systemie "namieszałeś"
Oto aktualny Twój "dorobek" : Administrator ******* Liczba postów: 5 915 Przekazał podziękowań: 1 Otrzymał podziękowań: 0 razy w 0 postach Dołączył: 11-2011 |
|||
14-02-2014, 16:24
|
|||
|
|||
No i co się nie zgadza? Który element?
|
|||
14-02-2014, 17:06
|
|||
|
|||
Pewnie otrzymał podziękowań
|||
1 użytkownik podziękował użytkownikowi spag za tę wiadomość: Toronto (2014-02-14) |
14-02-2014, 17:14
|
|||
|
|||
No przecież jeszcze nie dostałem, to nie mam
|
|||
2 użytkowników podziękowało użytkownikowi jakubd za tę wiadomość: spag (2014-02-14), Toronto (2014-02-14) |
14-02-2014, 19:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-02-2014 19:56 przez Toronto.)
|
|||
|
|||
Przecież w wątku dot. ZTE MF60/Aero2/przesył ..podziękowałem Ci
Jak zniknęło, to klikam teraz. No i kliknąłem, o dziwo nie wyskoczyło okienko z lewej strony z napisem dodaj punkt. Ale chyba dodało. Dodało spag dla Ciebie również poleciało . A, spójrz na mój "licznik", przecież wcześniej wykorzystałem limit dobowy, w tej chwili wskazuje, że udzieliłem jedną reputację tę przed chwilą i tę dla kolegi spag. Czyżby nie sumował ? jakubd , co to jest za data 2014-14-02 ?? --------------------------------------------------------------------------------------------------- Przed chwilą odwiedziłem wątek pt. ZTE MF60/Aero2/słaby przesył i skopiowałem stamtąd mój licznik. Wygląda tak: Toronto Online Junior Member ** Liczba postów: 24 Przekazał podziękowań: 2 Otrzymał podziękowań: 0 razy w 0 postach Dołączył: 02-2014 Poziom ostrzeżeń: 0% Więc wytłumacz mi jakubd, gdzie się podziały reputacje, które udzieliłem w w/w temacie - skoro wyczerpałem limit, a było tych punktów chyba pięć |
|||
14-02-2014, 21:59
|
|||
|
|||
Wygląda na to że wyzerował się licznik podziękowań, które się otrzymało a także które się komuś dało
|
|||
14-02-2014, 22:59
|
|||
|
|||
No posypały się "dzieksy" ale za to kciuki widać w Tapatalk
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »