Szybkie szukanie |
Mysz + klawiatura do tabletu
|
20-02-2018, 10:00
|
|||
|
|||
Jak to podłaczyc jednocześnie ,klawiatura micro usb i mysz usb ,jakiego użyc huba ?
|
|||
20-02-2018, 10:16
|
|||
|
|||
Zadaj pytanie jeszcze raz, albo wyjaśnij (link?) tę klawiaturę na microusb, bo nie rozumiem.
Co do zasady każdy koncentrator USB działa z każdym urządzeniem USB. |
|||
20-02-2018, 11:24
|
|||
|
|||
Etui z klawiaturą micro usb , i do tego chciałbym podłączyć jeszcze zwykłą myszkę
|
|||
20-02-2018, 15:53
|
|||
|
|||
I teraz najważniejsze - do czego chcesz to podłączyć.
Bo nie wydaje mi się, że to komputera stacjonarnego ani laptopa. |
|||
20-02-2018, 16:44
|
|||
|
|||
do Tabletu tak jak w temacie
|
|||
20-02-2018, 18:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-03-2018 03:53 przez szopen.)
|
|||
|
|||
też nieraz zdarzyło mi się przegapić jaki jest temat, przy braku jakiegoś odniesienia w treści posta
myszka do tabletu pachnie "sztuką dla sztuki", choć jest to rozwiązanie na wypadek sytuacji w której usiłujemny zastąpić tabletem komputer… a teraz do sedna - ja w takiej sytuacji jak opisana wyżej, czyli tablet z jednym złączem OTG w formie micro-USB, użyłbym (gdybym musiał, bo jakoś radzę sobie z tabletem "solo", czyli bez myszy ani klawiatury) 1) myszki bluetooth + tej klawiatury z etui zakończanej wtykiem micro-USB, tu zakładam, że tablet nie jest badziewiem bez BT albo (takiego zestawu nawet dość krótko używałem, tyle że mobilność jest zerowa): 2) bezprzewodowego kompletu klawiatura + mysz wyposażonego we wspólny dla nich transmiter, który można wpiąć do tabletu przez przejściówkę OTG->duże gniazdo USB - w sumie istnieją tego typu redukcje mieszące się w pełnowymiarowym wtyku USB https://www.google.pl/search?q=CY+GT-186...=isch&sa=X https://www.gearbest.com/usb-flash-drive...41630.html ewentualnie można pomyśleć o czym takim jak "hub micro-USB" https://www.google.pl/search?q=3+in+1+mi...=isch&sa=X https://www.google.pl/search?q=4+in+1+mi...=isch&sa=X ale prawdę mówiąc wrogowi bym tego nie polecał (no i w przypadku klawiatury z wtykiem micro będzie potrzebna przejściówka, aby zrobić z niego "duży wtyk") Statystyki Folding@home |
|||
20-02-2018, 20:11
|
|||
|
|||
chyba wybiorę opcje 3 bo potrzebuje rozwiązania budżetowego ,
myszka podoba mi się Logitech MX Anywhere 2 , ale trochę kosztuje |
|||
20-02-2018, 23:47
|
|||
|
|||
Może nie napisałem tego dość dobitnie, ale odradzam na podstawie własnego doświadczenia, bo mam to badziewie (więc to nie była trzecia propozycja lecz ostrzeżenie przed śmieciem ) no ale zrobisz co uważasz za stosowne, mój tablet np. się nie ładuje za pośrednictwem tego mikro-huba (a nie ma dodatkowego złącza ładowania więc zastosowanie tego sprzętu jest mocno upierdliwe, jak dla mnie jedyne sensowne zastosowanie takiego hubika to RPi Zero, które ma dwa porty micro, w tym jeden do zasilania).
PS są znacznie tańsze myszy BT niż ta wspomniana i też działają (a ta akurat ma i BT, i unifying). Statystyki Folding@home |
|||
21-02-2018, 16:43
|
|||
|
|||
Popieram rozwiązanie z myszą na BT (wszystko w prawie każdej implementacji androida jest)m a klawiatura wpinana prosto w sprzęt, o ile działa tak stabilnie - ograniczenia zasilania są przerażające w niektórych modelach.
|
|||
24-02-2018, 10:08
|
|||
|
|||
Podłączyłem etui z klawiaturą działa to całkiem fajnie ,czy jest jakiś patent na skrót wstecz z klawiatury , np. w chrome albo w youtube ?
|
|||
24-02-2018, 10:32
|
|||
|
|||
Klawiatury takiej nie testowałem, ale masz 3 przyciski, które to powinny robić:
- Backspace - Alt-strzałka w lewo - Czasem ESC to robi |
|||
24-02-2018, 10:39
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-02-2018 15:22 przez mshmaster.)
|
|||
|
|||
alt strzalka w lewo działa , najbardziej by mi pasowało żeby ustawić backspace jako wstecz ,szukam na internecie ale nie znalazłem tego rozwiązania
|
|||
24-02-2018, 16:33
|
|||
|
|||
Od tego jest niestety dedykowany klawisz na klawiaturze dla Androidów - o ile jest.
Ale szukaj aplikacji do mapowania klawiszy. Problem z Backspace jest taki, że potrzebujesz go także do kasowania napisów. |
|||
24-02-2018, 20:49
|
|||
|
|||
znalazłem taką myszkę ale czy się sprawdzi
http://www.empik.com/mysz-optyczna-bluet...lsrc=aw.ds |
|||
25-02-2018, 20:14
|
|||
|
|||
Każda mysz BT zadziała prawidłowo, o ile stos bluetooth w tym urządzeniu ma pełną obsługę myszy. Jak masz w okolicy kogoś z myszą BT do testów to spróbuj.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|