Szybkie szukanie |
Konkurs blogów (na onecie) - czy zgłosic tam JDtech?
|
05-01-2013, 17:29
|
|||
|
|||
Konkurs blogów (na onecie) - czy zgłosic tam JDtech?
a teraz z innej beczki
może warto zgłosić jdtech do konkursu http://www.blogroku.pl/ choćby w celu popularyzacji tematyki Statystyki Folding@home |
|||
05-01-2013, 18:21
|
|||
|
|||
RE: Jakub musisz obadać sprawę
Mam 3 problemy z tym konkursem:
1. Żaden z członków "szanownego" jury nie zna się na technologii, a ten blog mimo wszystko jest techniczny i to momentami bardzo - przy tym jest niszowy. Jakbym prowadził bloga o aktorstwie, szafiarski albo nazywał się "Tusk" to może... (nosz w mordę, dlaczego tam są głównie aktorki i nietechniczni dziennikarze???) 2. Drugi etap to głosowanie SMSowe - nie widzę możliwości głosowania za darmo, a nie chcę nikogo (pamiętać trzeba o profilu bloga i grupie docelowej) narażać na jakiekolwiek koszty. Zwłaszcza, że głosujący nic z tego nie mają. 3. Nie widzę żadnej kategorii, do której pasuje jdtech. Nie ma blogów technologicznych No chyba, że mam to w pasjach rzucić, ale aktorka która to ma oceniać nie ma pojęcia o GSM. Na bloga blogów rzucać się chyba nie ma co, choć cholera wie. 4. Nagrody ewidentnie wyróżniają osoby prowadzące bloga, co mnie kompletnie nie interesuje, a do tego są to głównie wycieczki, z których ani ja, ani nikt bliski nie będzie mógł skorzystać (prywata też może być argumentem 5. Obowiązkowe jest robienie im reklamy za darmo na blogu. W sumie to ma sens, ale na pewno więcej ruchu pójdzie ode mnie do nich, niż odwrotnie. Choć z punktu widzenia SEO link od nich do mnie może mieć sens (mają PR5, ja mam PR3). Ale z pewnością można zapytać szerszą grupę na forum, czy zgłaszać - może czytelnicy chcieliby zobaczyć jdtech w zestawieniu? W końcu blog nie jest dla mnie, tylko właśnie dla czytelników. |
|||
05-01-2013, 18:27
|
|||
|
|||
Ale jaja - w pierwszej edycji wzięło udział 60 tyś blogów, ostatnio tylko 4 tysiące...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Blog_Roku To nie jest pierwsza liga konkursów blogowych |
|||
05-01-2013, 18:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-01-2013 18:41 przez szopen.)
|
|||
|
|||
heh no to ich podsumowałeś
ale w sumie przeniosę wątek do jakiegoś publicznego działu Statystyki Folding@home |
|||
05-01-2013, 19:16
|
|||
|
|||
RE: Konkurs blogów (na onecie) - czy zgłosic tam JDtech?
Tylko nie POnet
Tyle w temacie. |
|||
05-01-2013, 21:05
|
|||
|
|||
Środki są obojętne. Ja też wolę WP, czy nawet mobilną Interię, ale to bez znaczenia.
Generalnie jedno co może być ciekawe to wspomniana popularyzacja Aero2. |
|||
06-01-2013, 13:49
|
|||
|
|||
Odp: Konkurs blogów (na onecie) - czy zgłosic tam JDtech?
zgłosić
im głośniej tym lepiej /na mym lokalnym podwóreczku robię, co mogę dla spopularyzowania aero, choć w zasadzie działam wbrew moim interesom / pzdr pawelarc Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2 |
|||
06-01-2013, 14:24
|
|||
|
|||
A może ktoś jeszcze się wypowie?
|
|||
06-01-2013, 14:33
|
|||
|
|||
Popularyzować! Może kasy z tego niema, ale...SATYSFAKCJA GWarantowana!?
|
|||
06-01-2013, 17:01
|
|||
|
|||
Szkoda czasu na branie udziału w tym konkursie, bo od początku do końca jest wszystko ustawione. Czytałem, jak było w poprzednich edycjach tego konkursu. Dajcie sobie spokój. Onet wszystko ręcznie steruje, a czasem jest to tak bezczelne, że nawet największy idiota to widzi, że coś nie gra. W efekcie blog nie zostanie nagrodzony i nawet nie zauważony, a później część baranów będzie przytaczać tę sytuację, jako argument, że blog jest słaby, bo nawet nikt nie zauważył go w konkursie. Nie gram w karty z oszustami, gdy nie jestem wstanie nic zrobić. Bezpieczniej i lepiej jest odpuścić udział w tym konkursie, chyba że masz zagwarantowane przez onet, że to akurat Ciebie wybiorą.
|
|||
06-01-2013, 17:56
|
|||
|
|||
"Przepraszam, czy ktoś ma wujka w onecie?"
|
|||
06-01-2013, 18:07
|
|||
|
|||
Jeśli będziesz robił dobrą robotę, czyli taką, która innym przydaje się, to automatycznie zostaniesz wypromowany i żadne ustawiane konkursy tego nie zmienią. A jak widzisz, masz coraz większe zainteresowanie.
|
|||
06-01-2013, 19:50
|
|||
|
|||
To jasne i oczywiste, dlatego właśnie pytam, czy warto i czy to ma ręce i nogi taki konkurs jako metoda popularyzacji Aero2, a nie promowania samego bloga.
Podstawą jest posiadanie i tworzenie potrzebnych treści oraz wsparcie techniczne w postaci SEO, żeby te informacje dało się znaleźć. Ale ważne jest też dotarcie do osób, które o tym nie słyszały. |
|||
06-01-2013, 22:53
|
|||
|
|||
hmm ... ja mysle ze warto zglosic ... chocby po to zeby jeszcze pare osob wiecej nawiedzilo strone i forum .. przeciez to nic nie kosztuje ... oprocz odrobine zwiekszonego ruchu na stronie - byc moze ;-)
|
|||
06-01-2013, 23:26
|
|||
|
|||
Ja zgłosiłbym to jest świetny blog tyle poświęcenia z Twojej strony może docenią.
|
|||
06-01-2013, 23:46
|
|||
|
|||
Konkurs onetu źle się kojarzy, to jest towarzystwo krętaczy. Lepiej unikać takiego towarzystwa, bo można się tylko pobrudzić. Lepiej trzymać poziom i szanować się, niż zadawać się z byle kim.
|
|||
06-01-2013, 23:47
|
|||
|
|||
Nie wiem jakie są zasady zgłaszania (czy tylko admin). Obawy Jakuba są słuszne, ale z drugiej strony, co komu to szkodzi?
|
|||
06-01-2013, 23:50
|
|||
|
|||
Szkodzi właśnie to towarzystwo krętaczy, czyli onet.
|
|||
07-01-2013, 00:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-01-2013 00:06 przez lukkki.)
|
|||
|
|||
Promocja tak, to fakt, ale czy "nasz" blog ma szansę na wygranie konkursu... Jednak nie wiem czy to duża nobilitacja technicznego bloga o A2 być wśród blogów tamtejszych... Pewnie blog Kasi Tusk i temu podobne miałyby większe szanse na wygraną
Kategorie: JA I MOJE ŻYCIE LIFESTYLE PASJE I ZAINTERESOWANIA POLITYKA I SPOŁECZEŃSTWO LITERACKIE I KULTURALNE ARTBLOGI ZDROWIE I KULINARIA FIRMOWE I PROFESJONALNE VLOGI TEEN |
|||
07-01-2013, 00:08
|
|||
|
|||
RE: Konkurs blogów (na onecie) - czy zgłosic tam JDtech? | |||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|