[-]
Szybkie szukanie


Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HSPA++ padlo ;(
28-12-2012, 04:13
Post: #1
HSPA++ padlo ;(
Witam
Od pewnego czasu jestem szczesliwym posiadaczem karty aero2, skoczylem do salonu play kupilem modem e3131 skonfigurowalem topetinfo i ruszylo pol mega niskie pingi modem swieci na hmm jasozieloo turkusowo zwal jak zwal w pakiecie z modemem dostalem karte z play wiec wykupilem pakiet nocny transfer oraz szybkosc i nocami ciesze sie szybkim internetem bez limitu.Wszystko pieknie wyglada nie? Ale do pewnego czasu Aero2 moj dzienny dostawca internetu chyba nawalil mianowicie od paru dni modem laczy sie tylko za posrednictwem UMTS swieci tylko na niebiesko nie zmienia sie a jasnozielony nawet przy duzym uzyciu lacza szybkosc spadla do parunastu kb a pingi wzrosly znaczaco nie wiem co robic prosze o pomoc.Mieszkam w Jankowicach k.Pszczyny a oto co znalazlem o nadajniku:
http://btsearch.pl/szukaj.php?search=430...8&mode=adv
Chcialbym jeszcze dodac ze modem zawsze laczyl sie przez roaming z nadajika plusa
Pozdrawiam
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
28-12-2012, 14:56
Post: #2
RE: HSPA++ padlo ;(
Jedyne co mogę zalecić to wypróbowanie wymuszenia UMTS 900, co czasem pomaga: http://forum.jdtech.pl/Watek-wymuszanie-...ach-huawei
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
28-12-2012, 15:12
Post: #3
RE: HSPA++ padlo ;(
A teraz ciekawostka Mam wlaczone wymuszaie dalej jest to samo kupilem karte z plusa
Wlaczylem polaczylem sie i dalej to samo ;D Jest opcja zeby zmienic nadajnik? moze z im cos jest nie tak?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
28-12-2012, 17:19
Post: #4
RE: HSPA++ padlo ;(
No to wygląda na to, że ten nadajnik lokalny jest jakiś problematyczny - świeżo uruchomiony lub np. przeciążony - stąd propozycja, żeby zestaw sprawdzić w zasięgu innego.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
28-12-2012, 17:39
Post: #5
RE: HSPA++ padlo ;(
Ja juz od pewnego czasu mam z tym problem,co ciekawe coraz więcej ludzi zgłasza że aero śmiga jedynie na UMTS Co ciekawe w moim rejonie jeżdziłem ostatnio z lapem i na 4 nadajniki 3 działają tylko w UMTS .Coś kombinują i oby sie nie okazało że tak już zostanie,teoretycznie wymogi są spełnione net niby śmiga a że muli zawsze moga powiedzieć obciążenie sieci (no ale to takie moje gdybanie)[/i]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
28-12-2012, 19:44
Post: #6
RE: HSPA++ padlo ;(
Możliwe, że dołożyli nadajniki UMTS do masztów GSM, ale nie uruchomili jeszcze radiolinii odpowiednio szybszych.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
28-12-2012, 20:44
Post: #7
RE: HSPA++ padlo ;(
No ale to dzialalo cudnie a teraz przestalo... z dnia na dzien doslownie
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
28-12-2012, 22:59
Post: #8
RE: HSPA++ padlo ;(
To znaczy, że to kolejny objaw prac "na sieci" w Aero2 - może niedługo skończą i wróci wszystko to normy.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
29-12-2012, 20:43
Post: #9
RE: HSPA++ padlo ;(
Dzisiaj nastapila mila rzecz wrocil zasieg HSPA i to z dwoch nadajnikow Wink Ruszyl iplus i aero.Problem rozwiazany ;>
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
29-12-2012, 21:45
Post: #10
RE: HSPA++ padlo ;(
Czyżbym miał rację co do prac w sieci? Koniecznie obserwuj sprawę i daj znać, jeżeli coś się znowu po...tenteguje.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  PROBLEM Z HSPA+ a14122011 4 2 103 11-02-2013 14:48
Ostatni post: v1000
  UMTS i HSPA++ (Ping) keq 2 2 230 19-01-2013 22:23
Ostatni post: keq