jiayu g2f dualsim
[-]
Szybkie szukanie


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aero2+Ferguson S3-działa, lecz Cyfrowy Polsat - nie działa
21-03-2013, 18:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-03-2013 22:16 przez grzech1991.)
Post: #1
Aero2+Ferguson S3-działa, lecz Cyfrowy Polsat - nie działa
Witam, posiadam Ferguson S3 i modem Huawei E367u-8 z Cyfrowego polsatu.
Może komuś sie przyda ta informacja, że Aero2+Huawei E367= internet :-P
Mam równiez problem z tym Huawei E367+Tablet Ferguson S3+SIM Cyfrowy Polsat= brak internetu :-(
W modemie APN mam "multi.internet" lub "internet.cp"- na kompie działa.
W tablecie APN wpisuje "multi.internet" "internet.cp" jak i " internet.cyfrowypolsat.pl"- z żadnym nie działa.
Zgodnie z opisem i filmem pokazującym jak skonfigurowac urządzenia z oficjalnej strony Ferguson: http://www.ferguson-digital.eu/pl/pytani...em-3g.html
"Dane w roamingu"-włączone. Na laptopie Działa z kartą SIM Aero2 jak i z Cyfrowym Polsatem - problem jest jak podłącze z SIM Cyfr.Polsat do tabletu.
Proszę o informację, co może być nie tak z tabletem lub Cyfrowym Polsatem. Jakieś inne ustawienia?

ps. Piszę to tu, bo juz niewiem gdzie to pytanie zadać, czy na forum Fergusona, Huawei, czy Cyfrowy Polsat. Może ktoś ma taki zestaw.

//poprawka linku - grzech1991
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
21-03-2013, 19:12
Post: #2
RE: Aero2+Ferguson S3-działa, lecz Cyfrowy Polsat - nie działa
Z tego co wiem, to problem jest taki sam jak z E3131, E353 i innymi - tablet po protu nie obsługuje sam z siebie tego modemu i dopiero modyfikacja tabletu (dodanie identyfikatorów VID i PID modemu - możliwe dopiero po jego zrootowaniu) i ew. modyfikacja modemu (zmiana kolejności urządzeń w modemie) albo doinstalowanie ppp-widget (także wymaga zrootowania) pozwoli na rozpoznanie modemu przez tablet.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
21-03-2013, 22:17
Post: #3
RE: Aero2+Ferguson S3-działa, lecz Cyfrowy Polsat - nie działa
Tylko z postu wynika, że z aero2 działa bez problemu a z cyfrowym Polsatem już nie. Ten sam tablet, z tym samym modemem - tylko inny sim.

[Obrazek: 2czejb.png][Obrazek: nd4yfb.png]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
22-03-2013, 00:51
Post: #4
RE: Aero2+Ferguson S3-działa, lecz Cyfrowy Polsat - nie działa
No fakt, bzdury napisałem Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
22-03-2013, 07:39
Post: #5
Odp: RE: Aero2+Ferguson S3-działa, lecz Cyfrowy Polsat - nie działa
(21-03-2013 18:14)niesmialy83 napisał(a):  Witam, posiadam Ferguson S3 i modem Huawei E367u-8 z Cyfrowego polsatu.
Może komuś sie przyda ta informacja, że Aero2+Huawei E367= internet :-P

@grzech Jak dla mnie kolega namieszal z postu wynika ze modem e367 mu działa z Aero2 W KOMPIE, chyba że ja coś źle odczytuje co autor miał na myśli
Bo tylko wygląda ze modem jest zgodny z Aero2
Cytat:Mam równiez problem z tym Huawei E367+Tablet Ferguson S3+SIM Cyfrowy Polsat= brak internetu :-(
W modemie APN mam "multi.internet" lub "internet.cp"- na kompie działa.


W tablecie APN wpisuje "multi.internet" "internet.cp" jak i " internet.cyfrowypolsat.pl"- z żadnym nie działa.
《Ciach》Na laptopie Działa z kartą SIM Aero2 jak i z Cyfrowym Polsatem - problem jest jak podłącze z SIM Cyfr.Polsat do tabletu.

Pogrubilem i pociachalem wypowiedź. nie odczytuje tego ze z aero działa w tablecie

Wysyłane z mojego GT-I9305 za pomocą Tapatalk 2
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
22-03-2013, 09:30
Post: #6
RE: Aero2+Ferguson S3-działa, lecz Cyfrowy Polsat - nie działa
Czyli jednak nie napisałem bzdury?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
22-03-2013, 13:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-2013 17:41 przez kocio128.)
Post: #7
RE: Aero2+Ferguson S3-działa, lecz Cyfrowy Polsat - nie działa
Analizując, "co autor miał na myśli" "cusik mi się wydawywuje" że modem + aero + tablet jednak działa, a nie działa modem + cyfrowy polsat + tablet Smile Ale bez autoryzowanej wypowiedzi autora tego na pewno nie rozstrzygniemy Wink Moim zdaniem dla cyfrowego polsatu coś jednak musiałeś namieszać w ustawieniach.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
22-03-2013, 15:38
Post: #8
RE: Aero2+Ferguson S3-działa, lecz Cyfrowy Polsat - nie działa
Dlatego czekamy na autora, żeby się odezwał.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
25-03-2013, 01:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-03-2013 02:04 przez niesmialy83.)
Post: #9
RE: Aero2+Ferguson S3-działa, lecz Cyfrowy Polsat - nie działa
Witam, może chaotycznie to opisałem.
Huawei E367+SIM Aero2 działa na kompie i na Ferguson S3
Huawei E367+SIM Cyfrowy Polsat działa mi tylko na kompie, na Ferguson S3 NIE DZIAŁA
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
25-03-2013, 14:21
Post: #10
Aero2+Ferguson S3-działa, lecz Cyfrowy Polsat - nie działa
Czyli jednak nie miałem racji Smile
Jeżeli faktycznie wybrałeś APN "internet.cp" to nie ma powodu, żeby to nie działało, jeżeli działa z Aero2.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Kiano Intelect 8 3G MS i Aero2 warmetao 4 369 15-12-2014 06:39
Ostatni post: K4r0lSz
  Asus Transformer T100TAL - jak skonfigurować do Aero2? paulaa07033 8 377 17-11-2014 00:23
Ostatni post: jakubd
Information Ferguson Regent 7 3G GPS zmiecz7 1 227 10-11-2014 09:56
Ostatni post: K4r0lSz
  Wybór tabletu pod Aero2 - Samsung vs. Lenovo Kacperoo 6 1 501 16-09-2014 13:05
Ostatni post: szopen
  Aero2 na Samsungu Galaxy Tab 3 bez 3G pr3tor 16 3 033 14-06-2014 19:10
Ostatni post: VipoSek