![]() Szybkie szukanie |
Huawei E3131 HiLink - przełączenie w tryb modemu (na stałe)
|
05-12-2012, 04:43
|
|||
|
|||
RE: Huawei E3131 HiLink - przełączenie w tryb modemu (na stałe)
Witam, właśnie testowałem AT&F i nic to nie dało.
Opiszę krok po kroku co się stało i co zrobiłem: - Modem to HiLink z najnowszą wersją firmware i "WebUI". - Działał poprawnie a AERO2 pod windą i linuxem, wpadłem na pomysł podłączenia go przez OTG do telefonu z androidem. Zainstalowałem odpowiednie paczki lecz nie udało się zmusić go do pracy, urządzenie USB było widoczne przez system, karta sieciowa z modemu, nie. Odpuściłem temat... - Po ponownym podłączeniu do windy okazało się, że wszystkie ustawienia uleciały. Obecnie mogę zmienić i zapisać wszystkie oprócz nieszczęsnego ustawienia APN. - Podczas testów na androidzie raczej nie powinno się coś uszkodzić, czy zmienić, choć modem zachowywał się bardzo dziwnie, mrygał LED na zielono i wygasał, następnie po wpisaniu: Kod: lsusb - Problem ze zmianą APN występuje na różnych kompach i systemach. Pomyślałem, że wgranie nowego firmware powinno wykasować błąd, czy inaczej problem... Wgrałem z tej strony http://mymodem.in/huawei-hilink-webui-wo...le-for-dl/ tylko okazało się, że to jest samo WebUI bez fw. Przez ten ruch chyba właśnie straciłem gwarancję ![]() Nie znalazłem jeszcze firmware do wersji z HiLink'iem, więc jeśli ktoś ma takie, proszę o link. Może ktoś wykona kopię? - Mogę bez problemów wyłączyć WebUi komędą AT^U2DIAG=0, później wrócić przez AT^U2DIAG=119 lub reset AT&F. Jednak nie mogę uporać się z tym problemem i nie mogę nawiązać połączenia przez program Top_netinfo. (pojawiają się wszystkie dane o sieci, komendy AT działają - prawdopodobnie robię coś jeszcze nie tak). Jeśli nie uda się tego naprawić to spróbuję wgrać do NV jakiś uniwersalny dashboard i działać jak na zwykłym modemie... choć to najgorsze wyjście dla mnie. Z góry dziękuję za pomoc. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|