[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skarga do UKE w sprawie pogorszenia jakości po 1.10.2012 i brak kontaktu z BOK.
22-11-2012, 23:01
RE: Skarga do UKE w sprawie pogorszenia jakości po 1.10.2012 i brak kontaktu z BOK.
Drobna uwaga - poza formatowaniem (nie ma akapitów - ale to pewnie problem kopiowania) to proponuję pisać maksymalnie krótko i treściwie - zarówno UKE jak i Aero2 będzie się chciało na to szybciej odpowiadać.
Spójrzmy na ten przykład:
(to tylko przykład!)
1. Koncesja mówi o szybkości 256-512 kbit/s, natomiast w okresie od... do... nie przekroczyłem nigdy 1/10 tej wartości. (wyniki pomiarów - godziny, sposób pomiaru, sygnał podczas pomiaru, lokalizaca, CID/LAC)
- Jak to się ma do zapisów koncesyjnych? Czy problem braku możliwości osiągnięcia nawet dolnego progu jest naruszeniem zapisów, czy nie jest?
2. Amatorsko sprawdziłem zasięg kilku wolno stojących nadajników za pomocą samochodu i modemu z małą anteną. Okazuje się, że zasięg nadajnika LAC CID w godzinach 18-22 wynosi poniżej 50% zasięgu wskazanego przez operatora. Dwa inne nadajniki (lista sprawdzonych LAC/CID ze wskazaniem punktów geograficznych, mapki i inne, dzięki którym pokazać można wyniki pomiarów) wykazały podobny spadek zasięgu. Wydaje mi się, że w tej sytuacji w godzinach szczytu telekomunikacyjnego ze względu na efekt oddychania komórek operator swoim zasięgiem może obejmować znacznie mniej, niż deklarowane 75-80% ludności Polski.
- Czy jest to naruszenie warunków koncesji? Czy w związku z tym okres naliczania 5-letniego okresu działania BDI nie powinien być mierzony od chwili uzyskania pokrycia ludnościowego na poziomie 75% w godzinach szczytu?
(koniec przykładu)

Co próbuję pokazać?
Najpierw krótki opis sytuacji, a następnie jasno i wyraźnie wskazujemy PYTANIE, na jakie oczekujemy odpowiedzi od UKE i (co za tym idzie prawdopodobnie też) Aero2.
Opisywanie emocji własnych ("to o istnieniu jakiego internetu my w ogóle mówimy") kompletnie jest bezcelowe, jeżeli faktycznie chcemy coś wyjaśnić.

To tylko taka moja rada.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Skarga do UKE w sprawie pogorszenia jakości po 1.10.2012 i brak kontaktu z BOK. - jakubd - 22-11-2012 23:01

MyBB SQL Error

MyBB has experienced an internal SQL error and cannot continue.

SQL Error:
1017 - Can't find file: './c1jdtech_forum/threadviews.MYI' (errno: 2 "No such file or directory")
Query:
INSERT INTO threadviews (tid) VALUES('907')