[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zmiany w sposobie rejestracji nowych użytkowników
19-11-2012, 11:28
RE: Zmiany w sposobie rejestracji nowych użytkowników
Wszystkie spamy, które wychodzą - to są użytkownicy z ataku 16.11 - niestety trzeba ich przejrzeć ręcznie. Na szczęście spam dało się usunąć jednym strzałem (to było tylko 3 użytkowników) a nowy się nie pojawia, bo "forum" i "blog" są moderowane - po jednej próbie, gdy ich wpis nie nie pojawia (z powodu moderacji) - automaty po prostu rezygnują.

Jest system sprawdzania właśnie taki (sprawdza po 4-5 właściwościach konta), ale był wyłączony po tym, jak... zbanował ciebie Smile Teraz w nowszej wersji jest aktywny.

Podejrzane są wszystkie konta utworzone masowo między 15 a 17.11 wieczorem, gdy zmieniłem pytania zabezpieczające przy rejestracji i dodałem kapcia. Podwójnie podejrzane są konta, które mają domeny w emailu spoza .pl.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Zmiany w sposobie rejestracji nowych użytkowników - jakubd - 19-11-2012 11:28