[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MiJia LYWSD03MMC termohigrometr z wyświetlaczem LCD [BLE]
28-02-2023, 04:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-02-2023 04:20 przez szopen.)
MiJia LYWSD03MMC termohigrometr z wyświetlaczem LCD [BLE]
Rozpoczynam mikro-test ogniw CR2032 w realnych domowych warunkach pracy.
Czemu w tym wątku? bo procedura testowa będzie następująca:
- "królikami doświadczalnymi" będzie kilka egzemplarzy LYWSD03MMC hw B.1
- pierwszy krok to aktualizacja firmware to aktualnie stabilnej wersji PVVX czyli 4.1 (jeśli będzie wymagane flashowanie 2 razy, to zaznaczę ten fakt, bo mogę jeszcze mieć czujniki na naprawdę antycznym sofcie ATC1441)
- następnie konfiguracja z włączonym tylko protokołem BTHome, bez zapisu danych historycznych do flash, ze standardowym okresem raportowania oraz z jakąś równą dla wszystkich mocą nadawania
- ostatni krok to odczekanie do dnia w którym wskazanie stanu baterii zejdzie do 0% lub dane przestaną być przesyłane (mało prawdopodobne, bo na zerowym stanie czujniki potrafią pracować do kilku tygodni mahjąc czasami problemy z poprawnym wyświetlaniem na LCD) ta faza może potrwać od roku do 2 lat… (więc nie jestem w stanie obiecać, że będzie ciąg dalszy… a ostatnio ogniwa działały przynajmniej 18 m-cy)

Dysponuję ogniwami
1. GP CR2032 (DL2032), blister zielono-czarny, zabezpieczony przed dziećmi (naprawdę trudno wyjąć ogniwo), made in China, data ważności 2032
2. muRata CR2032, standardowy blister fioletowy, czarny napis numer modelu na pomarańczowym tle, made in Indonesia, data ważności 2030
3. maxell CR2032, blister srebrno-fioletowy z czerwoną nazwą marki oraz hologramem, zabezpieczony przed dziećmi (naprawdę bardzo trudno wyjąć ogniwo), made in Japan, data ważności 03/2029

Statystyki Folding@home
[Obrazek: sigimage.php?un=szopen&t=247478]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
MiJia LYWSD03MMC termohigrometr z wyświetlaczem LCD [BLE] - szopen - 28-02-2023 04:18