[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ESPHome i tworzenie interfejsu uzytkownika na wyświetlaczu
04-03-2021, 11:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-03-2021 12:45 przez arekark.)
ESPHome i tworzenie interfejsu uzytkownika na wyświetlaczu
Zacząłem używać ESPHome, działa fantastycznie w połączeniu z Home Assistant. W przeglądarce Home Assist mam wskazania czujników podłączonych do ESP32.

Chce teraz pokombinować z wyświetlaczem do ESP32. - Hello World działa na LCD 2.8" z ili9341, touch panel jest też dodany jako sensor do ESPHome.

Czy są może jakieś narzędzia, biblioteki z elementami UI (klawisz, tekst, menu, itp.), które pomagają zaprojektować interfejs użytkownika w ESPHome? Np. coś takiego https://github.com/HASwitchPlate/HASPone , tylko że dostępne z ESPHome?
Wiem, że wszystko można ogarnąć ryzowaniem linii i tekstu w display lambda, ale poszukuję biblioteki, która jest na wyższym poziomie abstrakcji i operuje widgetami UI.

Pozdrawiam,
Arek
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
ESPHome i tworzenie interfejsu uzytkownika na wyświetlaczu - arekark - 04-03-2021 11:47