[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wybór smartfona pod koniec 2020
02-12-2020, 01:10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-12-2020 00:27 przez szopen.)
Wybór smartfona GSM pod koniec 2020
Tak, wiem, że mam takie nietypowe podejścia, nie tylko nawet w tej dziedzinie... Ale i wiem, że mam tu szczęście, trafiłem na takich fascynatów, że i cierpliwość mają i nie "kasują w imię powszechnych idei" trochę takich odmieńców i trzymam się środowiska tego, wiedząc, że spotykam się z życzliwym otwarciem...
Dzięki za podpowiedzi, choćby co do oprogramowania do komunikacji między urządzeniami, skorzystam już w nowym sprzęcie. Parę wątków naprawdę fajnych. Co do sterowników pod Windowsem, to o tyle mniejsza bieda, że jak pisałem, trochę samemu od dawna w tym dłubałem i układałem, ostatnio korzystając z programu Microsoft Keyboard Layout Creator - i choć niby zakończył żywot, to mi opracowany w nim sterownik "zaskoczył". Cóż, nieważne, czy na bazie niemieckich maszyn - oczywiście, że tak, też w domu rodzinnym mieliśmy i tam się to zaczęło. Ważne, że taka została opracowana polska norma, tysiące choćby maszynistek się uczyło, to się w palcach zakodowało, bo naprawdę dość dużo piszę - i było gwałtem narzucanie czegoś innego. Teraz - to tak, jak z tymi niemieckimi podstawami: teraz faktycznie powstały na bazie amerykańskiego układu, znów tysiące ludzi wykształcono, nabrali przyzwyczajeń - i tak zapewne zostanie na dłuższy czas. Nie zmienia to jednak faktu, że i ja jeszcze mam prawo żyć - jak i faktu, że "giewałt" to był. Przy czym - w dodatku gdzieś niedawno mi mignęło, że jednak nie całkiem Microsoft wycofał program, coś pod "dziesiątkę" z tego Creatora jeszcze robi, więc może i będzie można z czymś "pójść jeszcze do przodu".
Natomiast - z androidem doświadczeń nie mam, więc przede wszystkim dzięki za podpowiedź - i mooże faktycznie jakoś jeszcze uda się zyskać pomoc.
Dzięki i za upewnienie co do ustawiania Dual Sima - ale i za upewnienie co do dobrej jakości "interfejsowej" Samsunga. To dodatkowe upewnienie - bo szczerze pisząc, nie tylko z sentymentu jako użytkownik w ogóle pierwszego w historii Galaxy Note coraz bardziej się zwracam ku temu, że trzeba coś poszukać na wyprzedażach, zejść choćby z oczekiwaniem co do RAM-u ale chyba ten kierunek jest najsensowniejszy, zwłaszcza że nie jestem zaawansowany, by sobie wszystkie problemy rozwiązywać i wydusić maksa z poszczególnych wyszukanych możliwości jak w OnePlus. Natomiast Samsung dostarcza chyba dobrej wszechstronności, której szukam, jest czołówką aktualną na 4G (LTE) - więc to znów parę lat powinno mi wystarczać. Dzięki serdeczne za kolejną pomoc, pozdrawiam.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Wybór smartfona GSM pod koniec 2020 - BlaP - 02-12-2020 01:10