[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
YI Dome Camera przestała sie łączyć z apka
26-10-2020, 21:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-10-2020 00:31 przez szopen.)
RE: YI Dome Camera przestała sie łączyć z apka
(26-10-2020 20:41)szopen napisał(a):  
spag napisał(a):niech słowa żona będzie za tłumaczeniem czemu jest potrzeba działania przez apke
A bo ja wiem? Confused

Gdybyś wykorzystując rtsp zorganizował podgląd (bo jak znam życie tylko o to chodzi) w inny wygodny sposób, to by się raczej problem skończył definitywnie (są alternatywne aplikacje do podglądu kamer).

Niestety nie mam żadnej kamery na flakach Huawei'a, więc nie jestem w stanie pomóc…

Pliki zapewne też muszą mieć odpowiednie nazwy (aby bootloader wykrył, że to pliki z firmware-recovery) i ostatnia kluczowa kwestia - to muszą być pliki przeznaczone dokładnie do tego samego modelu i wersji kamery (żeby się id sprzętu zgadzał).

Zajrzałem po linka, którego sam wstawiłem, ale gość nie udostępnia stockowego softu na githubie.
Niestety dość ubogie sa informacje nt flashowania do stocka. miałem podobny problem z innym modelem YI ale okazało sie że winne było ustawienie przeze mnie podczas różnych testów opcji w interfejsie moda, po próbach udało się przywrócić.
Wtedy mogłem siebie winić ale tu niestety z partyzanta sie zepsuło. myślę żeby ustawić porty na zewnątrz z routera ale wydaje mi sie to mission impossible bo IP jest dynamiczny i za bardzo nie znam się na tym.

Zapytam u dostawcy czy da sie stałe IP u nich załatwić, wtedy jest szansa na to ze zonie ustawie jakaś apke, sam mam onvfier , co na IOS dla niej tez sie znajdzie.
Takie mam wybory dla ustawień
pole z routera i z onvfiera podpowiedzi

https://imgur.com/a/f8aQ4XH

Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka

Załączone pliki Miniatury

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: YI Dome Camera przestała sie łączyć z apka - spag - 26-10-2020 21:45