[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wideorejestrator samochodowy ktoś moze polecić?
20-06-2020, 15:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-06-2020 01:58 przez szopen.)
Wideorejestrator samochodowy ktoś moze polecić?
Update odnośnie rejestratorów 70mai zmieniłem opinię diametralnie po krótkim okresie, gdy mogłem "podotykać" takiego sprzętu (wprawdzie modelu "Lite") - ogólne wrażenie "projektowany przez gimnazjalistów dla gimnazjalistów" i w tym duchu to działa.
Konstrukcja pełna idiotycznych rozwiązań - choćby nie można użyć rejestratora w charakterze czytnika karty, więc albo ściągamy pojedyncze pliki wideo z DVR na telefon przez WiFi (lokalny AP), a potem z telefonu na komputer (w/g oficjalnego forum dane GPS w ten sposób nie są przenoszone, przynajmniej w niektórych modelach/wersjach firmware), albo musimy mieć czytnik kart i po prostu przełożyć kartę.
Update firmware tylko za pomocą apki...
Apka wymaga logowania, co ciekawsze konto Xiaomi nie ma tu zastosowania, więc powiązanie z Xiaomi to tylko marketingowy chwyt.
W sumie nie jest to pierwszy raz kiedy nagroda z targów pokroju "reddot" czy "ifa award" gwarantuje sprzęt z wieloma niedoróbkami.
Kiepskich rozwiązań jest cała masa, ale najgorsze jest to, że producent ma wylane na bolączki użytkowników, polecam lekturę oficjalnego forum (rozwój firmware chyba umarł):
https://na-bbs.70mai.com.cn/
Jedyne co wydaje się sensowne to tryb parkingowy (ale tego nie przetestowałem dostatecznie, realny test byłby gdyby faktycznie coś się stało, a kamera jest wybudzana z użyciem g-sensora, więc prawdopodobnie sam moment zdarzenia nie będzie zarejestrowany).
No i uczciwie muszę dodać, że 70mai radzi sobie z kartami XC formatując je na fat32 (niezgodnie ze standardem, ale to normalne w tanim sprzęcie - ważne że działa i nie trzeba kombinować z formatowaniem karty np. na komputerze, do DVR sobie radzi z tym sam - sprawdziłem na karcie 128GB)
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Wideorejestrator samochodowy ktoś moze polecić? - szopen - 20-06-2020 15:19