![]() Szybkie szukanie |
Wideorejestrator samochodowy ktoś moze polecić?
|
02-06-2020, 12:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-06-2020 12:17 przez szopen.)
|
|||
|
|||
Wideorejestrator samochodowy ktoś moze polecić?
Upał + stałe zasilanie niszczą akumulator na bazie litu (mróz raczej nie szkodzi aż tak bardzo, swoją drogą nie pamiętam prawdziwej zimy - przez jakieś ostatnie 10 lat może raz były mrozy), przypuszczalnie pojemność nie ma żadnego znaczenia (jeśli mają dostatecznie zbliżoną budowę i taką samą gęstość energii, to oba zużyją się w tym samym czasie przy identycznej eksploatacji).
PS temperatura w samochodzie stojącym latem na Słońcu w bezchmurny dzień potrafi być ponoć wyższa niż 60 stopni C (ale nigdy nie mierzyłem, wożę swoją drogą metalizowaną płachtę na przednią szybę, więc gdy się spodziewam czegoś takiego i mam czas na zabawę to ją zakładam). Jeszcze jednak kwestia do rozważenia - im wyższa jest pojemność, tym większa zgromadzona energia, a im większa energia tym wyższe prawdopodobieństwo pożaru (wprawdzie nie słyszałem, aby się komuś fura spaliła od akumulatora w DVR, ale poza np. oczywistymi podpaleniami czy zwarciami w instalacji są przypadki, których przyczyn nie ustalono). Statystyki Folding@home |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|