![]() Szybkie szukanie |
Wideorejestrator samochodowy ktoś moze polecić?
|
01-06-2020, 14:02
|
|||
|
|||
Wideorejestrator samochodowy ktoś moze polecić?
tps4 napisał(a):No tak - po prostu poprawia nagłówek, by był zgodny ze wzorcem.No pewnie, że mogły, ale opisany tutaj przypadek to pliki bez "stopki" ("nagłówka końcowego"?) - tych metadanych zapisywanych na końcu i opisana powyżej metoda jest wystarczająco skuteczna (nie robię tego przecież codziennie, ale i tak jestem zaskoczony skutecznością), sens walki o każdą klatkę widzę tyko przy wypadku z ofiarami czy poważnymi stratami. O dziwo nawet darmowe narzędzia do odzyskiwania danych radzą sobie z zapisem na kartach w fat32 bardzo dobrze, to jednak w przypadku urwanej końcówki pliku nigdy dotąd nie musiałem używać takich narzędzi (za to wielokrotnie znajomi zawracali mi gitarę w kwestiach związanych z nagraniami z kamer czy aparatów - stąd wiem, że skuteczność takiego softu jest wystarczająca, jeśli już o tym piszemy to warto wspomnieć, że odzyskanie danych z zaszyfrowanej karty ze smartfona jest raczej ekstremalnie trudne, a często niemożliwe). Pomijając te kwestie zdecydowanie lepiej używać sprawnego DVR, bo problemy z uzyskaniem nagrania pochodzącego z niesprawnego rejestratora czasem są wręcz z gatunku "banalnych, ale upierdliwych" (przykład: DVR, który nie zapisuje poprawnego czasu nagrania z powodu uszkodzonego ogniwa podtrzymującego zegar i za każdym razem zaczyna nagranie z takim samym znacznikiem czasowym). Statystyki Folding@home |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|