![]() Szybkie szukanie |
Sprytny komputerek do multimediów
|
12-02-2019, 00:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-02-2019 00:25 przez szopen.)
|
|||
|
|||
Sprytny komputerek do multimediów
Ja tam widzę sens w bezprzewodowych głośnikach aktywnych - tak najłatwiej jest uzyskać tyły (surround) tam gdzie nie masz za bardzo opcji ciągnięcia kabli wszędzie z ampli a jest możliwość podpięcia zasilania (np. wynajęte mieszkanie), z drugiej strony Yamaha od paru lat (od czasu jak wypuścili tzw. projektory dźwięku, czyli takie naprawdę zaawansowane soundbary) ma dość dobrze opracowaną technologię dźwięku przestrzennego przy ustawieniu wszystkich głośników na tej samej ścianie co tv (i nowsze modele ampli nawet z średnio-budżetowych linii to wspierają).
Nie musisz używać smartboxa - wszystkie to spotifaje czy radia internetowe masz już wbudowane w amplituner, może podam model tego co opinałem: RX-S601D (a to średnia półka, choć wysoki model z obecnej serii slim, no ale żadna firma nie wypuszcza slimów w seriach hi-endowych, jedyny nowszy model z tej serii RX-S602 miał premierę bodajże na gwiazdkę 2018 czyli niecałe 2 miechy temu) a wracając do mojego komputerka Khadas VIM2 - dla niego za to jest dostępna hi-endowa karta audio (również w postaci odpowiedniego modułu) - więc jak ktoś ma zakręt w tą stronę to może na jego bazie zbudować sobie wypasiony odtwarzacz audio https://www.khadas.com/tone dostępna jest także w formie płytki zdatnej do użytku z innymi SBC (np. RPi) oczywiście aby nie było za wesoło - cena się dość długo trzyma 100$ (a ja się takim audiofilem nie czuję aby pompować w to dodatkową kasę) Statystyki Folding@home |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|