[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stacja pogodowa, rozwiązanie zastępcze, ale "za darmo"
11-02-2019, 23:14
Stacja pogodowa, rozwiązanie zastępcze, ale "za darmo"
Wracając do meritum. Fajny bajer ta stacja z tableta (niestety nie mam niepotrzebnego tableta), a mój pomysł się przy tym chowa. Chyba mogę zdradzić bo raczej się nie zabiorę za mój pomysł. W zasadzie to miałby być tablet z tunerem tv przez USB "przerobionym" na SDR, gdzie chyba w całej Polsce można nasłuchiwać na paśmie krótkofalarskim 2m miejscowych stacji pogodowych bazujących na zdaje się jakimś serwisie Weather Underground

W dzisiejszych czasach chyba największym bajerem w tym jest brak potrzeby internetu. Stacje nadają chyba co pół godziny i chyba każda o innej porze, ale wielokrotnościach pełnych pięciu czy dziesięciu minut po pełnej godzinie, więc mamy praktycznie zbliżone prognozy i wskazania aktualnych warunków pogodowych co np. kwadrans(będąc w zasięgu dwóch stacji), więc trzeba by wpaść w rutynę włączania tego o konkretnej porze.

Inny bajer, że przy okazji możnaby kogoś zarazić nasłuchiwaniem (mnie się nie udało w ten sposób).
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Stacja pogodowa, rozwiązanie zastępcze, ale "za darmo" - Ekonomista - 11-02-2019 23:14

MyBB SQL Error

MyBB has experienced an internal SQL error and cannot continue.

SQL Error:
1017 - Can't find file: './c1jdtech_forum/threadviews.MYI' (errno: 2 "No such file or directory")
Query:
INSERT INTO threadviews (tid) VALUES('5464')