![]() Szybkie szukanie |
Xiaomi MiWiFi R3G przygotowanie routera do pracy z softem alternatywnym
|
11-12-2018, 19:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2018 19:55 przez szopen.)
|
|||
|
|||
Xiaomi MiWiFi R3G przygotowanie routera do pracy z softem alternatywnym
Marek22 napisał(a):Czyli cegłamoże cegła, a może jednak nie? jakbyś był z Wrocławia, to bym chętnie obejrzał ten router, nawet jeśli kolejne kroki też się nie udadzą nie odpowiedziałeś na istotne pytania - ile masz routerów w tej sieci i jakie mają IP? (mam zgadywać, że jest tylko jeden i jest to ten uwalony R3G?) flashowałes po kabelku (skrętce, NIE po WiFi)? a jeśli chodzi o recovery do OFW, to poszukaj metody - w skrócie: jest niemal taka sama co dla łatki ssh, o ile tylko nie zmieniałeś bootloadera, ale: 1) musisz pobrać stockowe firmware (to po lewej stronie strony z chińskimi softami, oczywiście dla R3G) 2) nie pamiętam jak, ale masz zmienić nazwę pliku (ale to się już gdzieś przewinęło - przeczytaj wątek i daj znać gdzie to jest, to wrzucę odsyłacz do 1 posta) 3) i ten plik z odpowiednią nazwą (NIE taką z jaką go pobrałeś) wrzucasz na pendrive (oczywiście nie zawierający innych plików! i w fat32), a potem procedura taka sama jak dla wgrania łatki ssh - z przytrzymaniem przycisku router po takim przywracaniu będzie wstawał znacznie dłużej niż normalny start więc nie odpinaj mu zasilania! (idź na fajkę/spacer/zrób kawę - to może potrwać), jeśli nie wstanie w pół godziny to odłacz i podłącz kabelek LAN-komputer, wyłącz/włącz kartę sieciową, zrestartuj kompa ostatecznie możesz wyłączyć router i włączyć go bez pena jeśli nie pomoże, ale będą oznaki życia, możesz zrobić jeszcze raz to samo, jeśli wciąż nie będziesz miał dojścia do chińskiego GUI możesz spróbować tej samej procedury z softem developerskim (po zmianie nazwy pliku, choć jestem prawie pewien, że to powinien być zwykły soft użytkowy w wydaniu CN) PS ten filmik ze skryptem po radziecku niewiele mi pomógł w zgadnięciu czy i ewentualnie co skopałeś… rozumiem, że użyłeś tej samej maszyny wirtualnej co poprzednio kompilowałeś, a wcześniej zrobiłeś update skryptu i źródeł? (w repozytorium linaro dość długo były poważne błędy, dla R3G należy raczej korzystać z repozytorium bodajże pod nazwą padavan) pod (5) jest wybór, która kopia skompilowanego softu ma zostać sflashowana, jeśli kompilowałeś jeśli nie chciałeś update, to mogłeś od razu przejść do flashowania wykorzystując stary plik PPS jaki soft miałeś na nim fabrycznie? - to była zwykła wersja CN czy jakaś operatorska? nie było problemu z przypisaniem go do konta xiaomi? jeśli go odratujesz, to pobierz jeszcze raz łatkę ssh i developerski soft i porównaj pliki z tymi których użyłeś dobra zrozumiałem czego nie zrobiłeś - jeśli w pytaniu o backup go nie zrobiłeś to nie możesz z niego skorzystać, ale w obecnej sytuacji jest to całkowicie bez znaczenia skoro i tak nie masz dostępu do ssh i jeszcze jedno - skoro masz telnet to jednak jakiś dostęp jest - można pokombinować w tą stronę Statystyki Folding@home |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|