[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odbiorniki i jakość DAB w Polsce.
11-11-2018, 16:51
Odbiorniki i jakość DAB w Polsce.
DAB+ nic nie daje, to ciekawostka. Ani jakość dźwięku (kompresja dająca niższa jakość niż na FM - choć trzeba pamiętać, że 95% stacji nadaje i tak z kompresowanych materiałów), ani zasięg (minimalny, tylko niektóre miasta), ani oferta (jeden czy dwa programy więcej niż normalnie). Jedyny bajer to logo stacji.
3 lata temu w czasie testów była transmisja na żywo ze studia PR4/Czwórki (i czasem teledyski) w (chyba Koreańskim) standardzie DMB, ale dawno to już zarzucili.

Jako bajer mam w jednym stacjonarnym odbiorniku oraz jednym mobilnym. Myślałem o dodaniu do samochodu, ale cena (+600 przy bazie 2000 dla modelu Columbus dla pojazdów grupy VAG) nie zachęca.

Ogólnie lepiej kupić coś, co ma FM + radia internetowe z jakimś fajnym interfejsem. Przetrenowałem kilka, najfajniejsze były rozwiązania firmy Logitech (ale bez FM i po kilku latach wychodzą wady) i różne takie inne, ale najlepiej sprawdził się póki co monofoniczny Sweex, który po prostu działa i można go przez WWW konfigurować (chmura z konfiguracją, działa kilka lat już).

Ogólnie to fajny pomysł na temat.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Odbiorniki i jakość DAB w Polsce. - whiteindian - 11-11-2018, 14:16
Odbiorniki i jakość DAB w Polsce. - jakubd - 11-11-2018 16:51
Odbiorniki i jakość DAB w Polsce. - whiteindian - 11-11-2018, 17:29
Odbiorniki i jakość DAB w Polsce. - whiteindian - 12-11-2018, 08:25
Odbiorniki i jakość DAB w Polsce. - whiteindian - 12-11-2018, 15:02

MyBB SQL Error

MyBB has experienced an internal SQL error and cannot continue.

SQL Error:
1017 - Can't find file: './c1jdtech_forum/threadviews.MYI' (errno: 2 "No such file or directory")
Query:
INSERT INTO threadviews (tid) VALUES('5396')