![]() Szybkie szukanie |
Co zamiast Freemium?
|
11-09-2018, 01:26
|
|||
|
|||
Co zamiast Freemium?
Faktycznie pomyliłem kod do sprawdzania stanu pakietu danych. Chociaż i tak najwygodniej sprawdza się go poprzez play24 lub aplikację.
Bonusowy pakiet danych w Fakt Mobile działa również w roamingu krajowym, zapewne na takich samych zasadach, na jakich działa roaming krajowy w Play. Sprawdziłem, że na pewno działa dla 3G+, można np. wymusić do sieci których operatorów, spośród dostępnych, ma logować się urządzenie, jeśli tylko daje ono taką możliwość, co może być przydatne jeśli automatyczny wybór BTSu w danym miejscu nie jest optymalny. Nie mogłem niestety przetestować jak to jest w przypadku LTE (tablet z modemem tylko 3G+, bez LTE), ale pewnie tutaj również roaming krajowy będzie działać na takich samych zasadach jak w Playu (a więc od pewnego czasu chyba oferując możliwość korzystania z roamingu LTE z sieci Orange - choć mam nadzieję, że nie wprowadzam tutaj w błąd). Według regulaminu Fakt Mobile dla promocji za przeniesienie, limity prędkości to 70 Mb/s dla pobierania i 20 Mb/s dla wysyłania. Na początku myślałem, że jest to pomyłka o jeden rząd wielkości, gdyż w przypadku analogicznej promocji w Play (tej zakończonej, oraz tej obecnie trwającej, która daje 20GB na 60 dni) prędkości dla pakietu bonusowego były odgórnie ograniczone do odpowiednio 7,2 Mb/s i 1 Mb/s. Ale dla prędkości pakietu bonusowego w Fakt Mobile te limity prędkości są chyba faktycznie tak wysokie, tak jak podaje to regulamin, choć nie miałem możliwości sprawdzić ich z "pełną parą". Przy czym te maksymalne prędkości muszą pewnie domyślnie dotyczyć tylko pracy w sieci Play, ponieważ jak wiadomo przy roamingu w Play (a więc również w Fakt Mobile) stosowane są dość niskie limity ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|