![]() Szybkie szukanie |
Co zamiast Freemium?
|
30-08-2018, 15:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-08-2018 01:28 przez szopen.)
|
|||
|
|||
Koniec usługi Freemium w Virgin Mobile
szopen napisał(a):jeśli masz tak małe potrzeby, to możesz się ogarnąć np. bezterminowym pakietem 6GB/25złOlśniłeś mnie, akurat tak się składa, że mam kartę PoN z 50 zł na koncie, a przy okazji mam tam SMS'y do Play i w razie czego rozmowy. Nawet teraz siedzi jako druga w telefonie z racji "wakacji z internetem". Robinson74 napisał(a):Ale czy ważność konta w przypadku Play odNowa rzeczywiście będzie trwała tak długo bez konieczności jakichś doładowań co kilka miesięcy?Ja już ciągnę z rok na jednym sms'ie do innych sieci w miesiącu z pakietu stu sms'ów za parę złotych. Chodzi o generowanie jakiegokolwiek kosztu w ciągu miesiąca. I nie chodzi o miesiąc kalendarzowy tylko taki na jaki wskazuje info na stronie głównej play24. Robinson74 napisał(a):Pewnie nie ma jakiejś oferty tylko na Internet i bez captcha?Są, ale koszt minimum 50 zł/rok np.: https://www.play.pl/oferta/play-internet...glte-50zl/ ///mod: powyżej podmieniony link na najprostszą wersję (jawnie podany w treści), to był jednak "fałszywy alarm" - po prostu niepotrzebnie zastosowany skracacz (tinyurl), wyglądało to na reflinka, więc link został podmieniony na "czysty", sprawa została dogłębnie wyjaśniona również w korespondencji PW (jak się okazało link był czysty od początku), a za nieporozumienie przepraszam autora posta. Ale niech to pozostanie jako informacja dla wszystkich: poprosimy bez reflinków, za niestosowanie się do tej zasady grozi dożywotni ban - szczególnie w przypadku stosowania skracaczy mających ukryć reflinki… Ta zasada obowiązuje od początku forum i jedynymi od niej odstępstwami może być przekazywanie refów przez PW lub podanie jawnie kodu do ręcznego wprowadzenia (ale wtedy zamieszczone linki muszą działać poprawnie również bez wprowadzenia kodu). Skraczacze są dopuszczalne jedynie dla linków, które nie dają się publikować w normalny sposób (występują błędy techniczne) lub są za długie zalecany jest przy tym dodatkowo preview.tinyurl.com który umożliwia podejrzenie zawartości linka przed jego otwarciem… czasem stosujemy je również moderacyjnie w celu usunięcia pozycjonowania (gdy zachodzi podejrzenie, że linki np. do sklepów są elementem kampanii reklamowej). Treści jednoznacznie reklamowe (SEO, "marketing szeptany", usilne promowanie wybranych marek) są usuwane, a ich autorzy niemal zawsze banowani, a ze względu na agresywny napływ spamu czasem przy okazji "po uszach" i niezasłużenie dostają normalni użytkownicy, ale pomyłek nie da się w 100% wyeliminować… |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|