[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ukraina - wyjazd na tydzień - jaką kartę wziąć lub kupić na miejscu?
23-08-2018, 13:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-08-2018 13:37 przez szopen.)
Ukraina - wyjazd na tydzień - jaką kartę wziąć lub kupić na miejscu?
Ekonomista napisał(a):Wiem, że w Play za darmo można uruchomić usługę 0,29 zł/min do największych operatorów na Ukrainie
Ale to jest oferta dla imigrantów dzwoniących z PL do UA, a nie oferta roamingowa…

Ukraina wprawdzie jest w najtańszej strefie roamingowej poza EU, ale to i tak daje ceny połączenia rzędu 5zł/min do PL czy lokalnie koło 10zł/min. (chyba jest nieco taniej, ale nie jakoś dramatycznie ;P)
a internet koło 40zł/1MB (nie ma błędu, nie chodzi o GB!), czyli 100MB=~4000zł ;D - oczywiście mam na myśli ofertę standartową, ale nie wiem czy są jakieś roamingowe pakiety danych dla prepaid (i tak zawsze korzystałem w takich wypadkach z WiFi lub lokalnych SIMów za granicą)

kiedyś w playu był tzw. "tani roaming" - połączenie realizowane przez voip (na zasadzie oddzwaniania przez system - bardzo upierdliwe)
https://www.play.pl/uslugi/tani-roaming/
ale nie mogę znaleźć jakiegoś ogólnego aktualnego cennika, znalazłem tylko dla taryfy odNowa
https://www.play.pl/resources/pdf/2017/R...102017.pdf
jakkolwiek jak widać ceny są niższe, ale nie jakoś radykalnie (no i dotyczy tylko połączeń głosowych)

Statystyki Folding@home
[Obrazek: sigimage.php?un=szopen&t=247478]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Ukraina - wyjazd na tydzień - jaką kartę wziąć lub kupić na miejscu? - szopen - 23-08-2018 13:27