[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rebtel - Sieć nastawiona na migrantów,a dostępna bardzo lokalnie-czy nie?;)
08-07-2018, 12:53
RE: Rebtel - Sieć nastawiona na migrantów,a dostępna bardzo lokalnie-czy nie?;)
(07-07-2018 15:55)Ekonomista napisał(a):  Zastanawia mnie na co to zużywasz. No bo rzeczy, które i tak najszybciej i najbezpieczniej zrobić przez WIFI:
-aktualizować system, nakładkę i aplikacje;
-pobrać mapę na najbliższą okolicę;
-ściągnąć kilka płyt z muzyką, książek i t.p. - WiFi, ewentualnie pliki przez USB.
Zostają jakieś aplikacje typu komunikatory, mejle, zakupowe i t.p., zużywające kilka MB w sumie w ciągu dnia, ewentualnie przeglądanie stron, ale chyba poza domem nie serfuje się po stronach i nie przewija bezmyślnie fb, chyba, że jest się jakimś dzieckiem albo infantylnym dorosłym, jedynie 1-2 strony, jeśli potrzeba sprawdzić jakąś informację. Można też siedzieć na tych stronach czy filmach, jeśli spędza się dużo czasu codziennie w autobusie czy pociągu, ale tam często jest WiFi, no ale chyba lepiej poczytać książkę albo poobserwować Świat i ludzi... Big Grin

-w iOS część aplikacji się aktualizuje jako sieć komórkowa, domyślnie jest blokada na wi-fi
- nie używam tego telefonu jako nawigacji
- nic nie ściągam (tym bardziej, że w iOS ciężko jest z plikami, co powszechnie wiadomo)

z tego co widzę, to sam facebook zeżarł 2.7GB Smile

Co do wi-fi, z reguły hot-spoty nie działają lub działają słabo. W aucie hot-spotu nie mam, co jest oczywiste. Pociągami czy autobusami nie jeżdżę.

(07-07-2018 21:02)Ekonomista napisał(a):  A no tak jak pisałem - co kto potrzebuje.
Ps. 2 komputery plus 2 telefony plus czasem filmy online do rana plus ściąganie filmów do kolekcji ( już mam prawie zapełniony dysk 1 TB) i Play mi pokazał najwięcej ~80 GB w miesiąc, czasem kilkanaście.

U mnie dyski 18TB, zapełnione 13TB aktualnie, statystyk nie prowadzę, ale liczyłbym przynajmniej 10GB dziennie.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Rebtel - Sieć nastawiona na migrantów,a dostępna bardzo lokalnie-czy nie?;) - grzech1991 - 08-07-2018 12:53