![]() Szybkie szukanie |
Rebtel - Sieć nastawiona na migrantów,a dostępna bardzo lokalnie-czy nie?;)
|
07-07-2018, 00:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-07-2018 01:11 przez Ekonomista.)
|
|||
|
|||
Rebtel - Sieć nastawiona na migrantów,a dostępna bardzo lokalnie-czy nie?;)
Nie wchodząc w politykę migracyjną i to komu zależy na tak "wspaniałym" projekcie opiszę tu wkrótce ofertę i możliwość skorzystania z niej.
Główna siedziba firmy znajduje się w Sztokholmie, stolicy kraju na wskroś... Dobra, nie miałem wchodzić w politykę... gdzie "90-osobowy zespół (ponad 40 różnych narodowości) pracuje nad niekonwencjonalnymi i wolnymi od ograniczeń ofertami." Sami na swojej stronie w zakładce "O Nas" przedstawiają swoje "niby" założenia. Podstrona jest anglojęzyczna. W internecie pojawiły się informacje na temat wejścia tej sieci na polski rynek już co najmniej 6/6/2018 i tu się dziwię, że jeszcze nikt na forum nic o tym nie pisał... W Polsce ma działać na nadajnikach Polkomtela, a oferta ma być na zasadzie coraz modniejszej subskrypcji płatnej (automatycznie lub po wysłaniu sms'a chyba) z karty płatniczej podpiętej pod usługę. Czyli ogólnie nic nowego poza jednym (Chociaż Virgin Mobile daje 30minut, 30 sms'ow i 300MB, ale dalekie to do skorzystania jako jedynej karty na co dzień): Dostajemy za darmo: - "Nielimitowane rozmowy" w praktyce "tylko" 10 000; - "Nielimitowane SMS-y" w praktyce "tylko" 10 000; - Nielimitowane MMS-y; - 1GB internetu w Polsce; - "niesamowitą wręcz możliwość" ![]() Ponoć można się dostać do tej elity cebulowej tylko przez tzw. Ambasadorów, ale jest też formularz do wypełnienia i zapisania się na stronie, co nie daje jednak gwarancji otrzymania karty SIM. Na razie zapisanie się (a raczej otrzymanie karty SIM) jest możliwe dla osób mieszkających we Wrocławiu, jak jednak dowiedziałem się od konsultanta nie trzeba być zameldowanym w stolicy Śląska. I tu się zastanawiam, jak to można zrobić. Kurier ma się zjawić do dwóch dni po (chyba) zaakceptowaniu wniosku, aby dając kartę SIM spisał też dane z dowodu osobistego do jej rejestracji. W zasadzie można by spędzić parę dni u znajomego (jeśli ktoś posiada) we Wrocławiu. Kolejnymi miastami mają być m.in.:Warszawa, Kraków i Gdańsk. Ogólnie, poza tą darmową ofertą są dość drogie pakiety internetu: -1 GB za 7 zł; -5 GB za 15 zł; -20 GB za 25 zł; -50 GB za 35 zł, więc sieć sobie i tak zarobi. Zależy co kto potrzebuje... Chyba jedyna podstrona w języku polskim na ich oficjalnej stronie znajduje się pod tym adresem. Mam nadzieję, że ktoś kto już z tego korzysta dopisze swoje doświadczenia...i że, ktoś chociaż kliknie "głupie" podziękowanie, doceniając, że poświęciłem parę godzin na research i napisanie posta... ![]() Ps. Wiem, że dzisiaj ktoś może chcieć 100GB danych w komórce na "jutube", ale zanim zacznie ktoś narzekać, niech przypomni sobie jakie "cyrografy" podpisywał jeszcze 10 lat temu i ile wtedy kosztowała 1 minuta rozmowy, 1 sms, a ile 50 kB danych... |
|||
![]() szopen (2018-07-07) |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|