[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trzciana k. Rzeszowa LTE Play
01-06-2018, 20:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-06-2018 20:10 przez Ekin.)
RE: Trzciana k. Rzeszowa LTE Play
(17-05-2018 15:58)szopen napisał(a):  PS na dobry początek wybrałbym się na to poddasze z laptopem i modemem, aby sprawdzić zasięg bez zewnętrznej anteny

Na poddaszu zasięg jest dużo lepszy. Na tygodniu będę mieć działający drugi modem to zrobię pomiary na poszczególnych pasmach.

Eksperymentowałem też dziś z "aktywnym" przedłużaczem USB i umieszczaniem modemu na poddaszu. Router zachowuje się jakby widział urządzenie do czasu jak się kliknie "connect" w ustawieniach i wtedy na chwilę zaświeca się lampka na modemie ciągłym światłem żeby za chwilę zgasnąć i przestać być wykrywanym jak by za mało prądu dostawał. Próbowałem też z trzema aktywnymi hubami USB (podpinane zasilanie z zewnątrz) - Na PC działa normalnie natomiast router nie wykrywa w ogóle urządzenia z hubem. wpadłem na pomysł żeby zastosować do tego "aktywnego" hub'a dodatkowo kabelek USB typu Y.
Plus ewentualnie dodatkowo przerobić kabel sieciowy zasilający router (5V 2A) na USB i podpiąć do ładowarki z jednym wyjściem 1A (jako dodatkowe zasilanie do kabelka typu Y), a drugim 2A (do zasilania routera). Pytanie tylko czy takowa konstrukcja nie spali mi po prostu routera na wyjściu?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Trzciana k. Rzeszowa LTE Play - Ekin - 14-05-2018, 22:57
Trzciana k. Rzeszowa LTE Play - Ekin - 15-05-2018, 12:46
Trzciana k. Rzeszowa LTE Play - Ekin - 16-05-2018, 23:49