[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[PR. ROZWIĄZANY] pomoc w uruchomieniu karty Aero2 w tablecie Lenovo Yoga Tab 3 Plus
08-05-2018, 08:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-05-2018 09:14 przez egri.)
RE: pomoc w uruchomieniu karty Aero2 w tablecie Lenovo Yoga Tab 3 Plus
(08-05-2018 00:53)jakubd napisał(a):  Aero2 działa na wszystkich pasmach dostępnych w sieci Plus, więc to bez znaczenia. I nie chodzi o kanał (channel) a zakres lub pasmo (band), w naszym przypadku 8 (900 MHz) oraz 1 (2100 MHz).
A to, że może działać poprawnie widać po tym, że jest zasięg (wg tego co piszesz, bo na zrzutach tego nie widać).
Wystarczające jest wpisanie TYLKO pozycji APN oraz nazwy. Nie wiem, czy podawanie numeru telefonu jest konieczne, może zaszkodzić, ja bym tam nic nie wpisywał ponad wartość domyślną.
Z rzeczy, które nie widać to jeszcze pytanie, czy na liście wszystkich APNów ten właściwy (od Aero2 a nie inny np. Plusa) jest wybrany jako aktywny.

Jeśli chodzi o numer telefonu ...
Próbowałam konfiguracji BEZ niego oraz Z NIM. Efekt jest niestety taki sam.
Ale skoro piszesz, że nr tel. może zaszkodzić, to go usunęłam.

.................

Z rzeczy których nie widać ....
Skoro nie widać, mam wątpliwości czy w ogóle taka ''lista APN-ów'' w tym tablecie jest dostępna.
W każdym razie ja nie mam pojęcia, gdzie - poza kartą konfiguracji APN (patrz odpowiednie zrzuty w moim OP lub poniżej) miałabym ich szukać.

Na wszelki wypadek poniżej przedstawiam jeszcze raz cały proces konfiguracyjny połączenia internetowego (mój Andek, to wersja 6.0.1) wraz ze wszystkimi dostępnymi opcjami. Proszę o jej dokładne prześledzenie.
Jeśli czegoś tutaj nie ma, to proszę o sugestię, gdzie ewentualnie należy tego czegoś szukać.

SETTINGS >>> WIRELESS & NETWORKS >>> MORE >>> MOBILE NETWORKS

[Obrazek: 0._po_w_o_eniu_karty_sim_...._-_gdzie_ko...czenia.jpg]

Klikając w MOBILE NETWORKS pojawiają się następujące opcje konfiguracyjne :

[Obrazek: 1._konfiguracja.jpg]

Jak widać umożliwiony został ROAMING oraz wybrany preferowany typ sieci GSM/WCDMA.
Dalej należy skonfigurować APN-y. Klikając w pozycję ACCESS POINT NAMES otwiera się długa lista opcji jak niżej :

[Obrazek: 1a1._konfiguracja_punktu_dostępu_1.jpg]
[Obrazek: 1a2._konfiguracja_punktu_dostępu_2.jpg]

Wpisuję tu 2 pierwsze pozycje (nazwa + darmowy), bez numeru telefonu, który na powyższej liście jest pozycją ostatnią.
Panie Jakubie, czy widzi pan na tej liście coś, co mogłoby być ''listą APN-ów'', o której pan wspomina ? Bo to chyba jedyne miejsce, gdzie można byłoby jej szukać ...
Intryguje mnie jeszcze pozycja ''APN type'' (patrz zrzut j.w.) ? Czy ją również pozostawiamy niewypełnioną ?

Wracając do knfiguracji : pozostaje jeszcze tylko jedna karta: NETWORK OPERATORS.
Wygląda ona tak :

[Obrazek: 1b._dostępne_sieci_-_available_networks.jpg]

Wybrana jest opcja AUTOMATYCZNEGO wyboru sieci.

UPRZEJMIE PROSZĘ O DALSZE SUGESTIE, BO POMIMO POWYŻSZEJ KONFIGURACJI INTERNET DALEJ NIE DZIAŁA
.

Sent from my Lenovo YT-X703L using Tapatalk
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: pomoc w uruchomieniu karty Aero2 w tablecie Lenovo Yoga Tab 3 Plus - egri - 08-05-2018 08:28