![]() Szybkie szukanie |
Telewizja w mieszkaniu w bloku - bardziej skomplikowany temat.
|
26-02-2018, 20:15
|
|||
|
|||
Telewizja w mieszkaniu w bloku - bardziej skomplikowany temat.
Tematu ciąg dalszy. Znajomy mający kablówkę w Vectrze użyczył mi hasło do portalu vectra, bo sam prawie nie używa. Jest tam jakieś 100 kanałów. Nie wyglądają na fullHD, ale jest jakość ok, brak dodatkowych reklam i naprawdę wypas oferta, chociaż nie ma TVP Kultura i TVP Historia, które czasem lubiłem włączyć. Chociaż lepiej chodzi to na aplikacji na androida. Inna sprawa, że znalazłem pod śmietnikiem telewizor analogowy, okazało się po podłączeniu, że mam co najmniej 50 kanałów kablowych analogowych w tym te 2 w/w. Podoba mi się kontrast tego telewizorka, ale ma ok. 19" (dla mnie trochę mało, bo panoramicznie jeszcze mniej) i niestety nie ma dźwięku (również sprawdzałem wyjście słuchawkowe i bez korzystania z tunerka analogowego wbudowanego - po podłączeniu sygnału pod inne źródło zewnętrzne).
Teraz jestem w kropce, bo nie wiem co by tu zrobić. Nie zależy mi na jakiejś super jakości obrazu, ale na wygodzie, a: - oglądanie z monitora z komputera jest niewygodne, nie widać zbyt też dobrze z łożka w tym układzie umeblowania oraz kontrast z monitora i płynność ruchu trochę słabe. - telewizor jest trochę za mały i musiałbym zainwestować w naprawę tego dźwięku, a i tak nie mam wtedy dostępu do tv online. Pytanie - w co zainwestować niedużym kosztem, żeby móc wygodnie obejrzeć TV zarówno z kablówki, jak i z vectry oraz YT, pendrive'a? Myślałem nad telewizorem 40" fullHD z wbudowanym tunerem analogowym plus jakiś komputerek z pilotem i obsługą aplikacji android. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|