![]() Szybkie szukanie |
Niskie prędkości DC-HSPA+ Czy antena coś zmieni?
|
27-10-2017, 19:55
|
|||
|
|||
Niskie prędkości DC-HSPA+ Czy antena coś zmieni?
jeśli chodzi o możliwie stabilny poziom sygnału to antena ma sens (jakkolwiek nikt nie zagwarantuje, że to się przełoży na osiągane prędkości)
jeśli spadki spowodowane są przeciążeniem stacji bazowej, to po prostu nic na to nie poradzisz (tu mogłaby pomóc wymiana modemu, o ile jesteś w zasięgu B20, czego jak dotąd chyba nie wie nikt) nie zamierzam Cię wpuszczać na minę, ale jeśli widzisz jasny związek między poziomem sygnału (oczywiście mam na myśli sygnał GSM) na osiągane prędkości to doposażenie instalacji w antenę GSM ma sens gdybyś wykonał testy porównawcze z użyciem chwilowo przerzuconego kabla, to miałbyś odniesienie do tego czy problemy dotyczą twojej sieci WiFi, czy są związane z sygnałem GSM… prawdę mówiąc nie do końca zrozumiałem warunki, w których wykonałeś testy (a nie mam już więcej czasu na analizy teraz), więc: jeśli problem dotyczy TYLKO jednego komputera w konkretnym pokoju (i router podczas wszystkich pomiarów był cały czas w tym samym miejscu), a połączenie z nim masz wyłącznie po WiFi to zapewne problem dotyczy połączenia WiFi, a nie połączenia GSM Statystyki Folding@home |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|