[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BTS ponad 18km za pagórkami :(
19-07-2012, 11:31
RE: BTS ponad 18km za pagórkami :(
Niestety złącza antenowe są montowane w większości przypadków powierzchniowo i nie są w żaden sposób wzmacniane (powinny być przy normalnej, zdrowej konstrukcji chociaż przewleczone przez płytkę jakimiś uchwytami). A najgorsze jest to, że jak się wyrwie gniazdo, to antena wbudowana także przestaje działać (gniazdo jest elementem łączącym tor antenowy z anteną wbudowaną i przełącza mechanicznie na antenę zewnętrzną).

W tej chwili nie ma chyba żadnych modemów, które mają solidne złącza (niech mnie ktoś poprawi jak się mylę, chętnie się dowiem czegoś nowego). Jedyny jaki widziałem i używałem, to Speed 1000 (testowy LTE Cyfrowego Polsatu) - gówniany modem i nic nie warty technicznie, ani pod względem czułości, ale złącza (dwa) miał wzorowe wytrzymałościowo.

Moje zalecenia:
1. Kupić porządny pigtail i wpiąć go raz na zawsze do modemu. Najlepiej, żeby był zagięty 90 stopni i zabezpieczyć plastrem, żeby nie dało się wyrwać ot tak.
2. Modemy podłączać na przedłużaczu - zanim wyrwiemy go za antenę, to modem zdąży się wypiąć z przedłużacza USB.
3. Instalację spiąć raz na zawsze i najlepiej nie ruszać Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: BTS ponad 18km za pagórkami :( - jakubd - 19-07-2012 11:31

MyBB SQL Error

MyBB has experienced an internal SQL error and cannot continue.

SQL Error:
1017 - Can't find file: './c1jdtech_forum/threadviews.MYI' (errno: 2 "No such file or directory")
Query:
INSERT INTO threadviews (tid) VALUES('530')