Dzięki wszystkim za rady

Na razie jednak nici z mojej "zabawy" gdyż wczoraj wieczorem po pracy chciałem jeszcze poprzestawiać antenę więc wziąłem laptopa na balkon nie odpinając wcześniej kabla antenowego :/ Skutkiem tego jest wyrwane wejście w modemie E367 :/ kurde to już drugi modem:/ Bardzo kiepskiej jakości są te złącza. Spróbuje coś polutować i w tedy bedę dalej próbował i opisywał wyniki. Nie wiem czy się yda gdyż zostało to felernie wyrwane...:/ A chciałem jeszcze popróbować żeby jeszcze póki moge oddać (odesłać) antenę. Ale chyba w razie gdyby mi się nie udało to nie będzie problemu ze sprzedażą? Narazie chyba ją zostawie dopóki nie rozwiąże problemu z modemem. Bo chyba szanse na poprawny odbiór są? Dodam że w nocy przy gorszej sile sygnału -109 do -111dBm internet hula z pełną szybkością tylko co kilka min. przerywał. W dzień mam -107dBm i nie działa albo działa przez sekunde. Także prawdą jest to co mówiłeś
jakubd nie tylko siła jest najważniejsza. W każdym razie jak tylko uporam się z tym modemem (narazie jestem bardzo wściekły z tego powodu że aż mi się odniechciało wszystkiego) spróbuję waszych porad

Tak kupiłem antenę ATK-20.