![]() Szybkie szukanie |
Dobór anteny DVB-T do odbioru wszystkich miltipleksów z jednego nadajnika
|
22-03-2017, 15:24
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-2017 15:34 przez szopen.)
|
|||
|
|||
Dobór anteny DVB-T do odbioru wszystkich miltipleksów z jednego nadajnika
niestety nie umiem podpowiedzieć - musisz sprawdzić doświadczalnie, nie miałem tej anteny w ręce, więc nie chcę tworzyć fałszywych teorii (to co napisałem wyżej wynika z ogólnej znajomości tematu anten)
wzmacniacz (czy też jak go nazwałeś przedwzmacniacz) można zamontować tylko na jednej antenie (jeśli będzie konieczny) jeszcze przed zwrotnicą, być może jest dla tej anteny wykonanie zastępujące symetryzator (montowane bezpośrednio na dipolu anteny), ale nie wiem tego a nie mam czasu na grzebanie po ofercie ponadto wcale nie odbieram MUX-8 (w mieście nie, bo w bloku jestem skazany na to co jest w instalacji zbiorczej -nie można instalować nic swojego, a na wsi mam "czarną dziurę" w zasięgu MUX-8 może latem będę walczył z tym tematem, ale w miejscu instalacji mam większy problem - niemal każdy multiplex jest z nadajnika w innym kierunku - to akurat sprawdzone doświadczalnie, w zeszłym roku nie było jeszcze MUX-8, ale o "czarnej dziurze" wiem właśnie z map) generalnie MUX-8 ma znacznie większy zasięg niż się wydaje patrząc tylko na moc nadajników, bo pracuje na dużo niższych częstotliwościach (za to dzięki temu, że moce są stosunkowo niewielkie ma mimo wszystko mniejsze pokrycie) Statystyki Folding@home |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|