![]() Szybkie szukanie |
Yanosik i problemy z krajowym roamingiem w VM
|
19-11-2016, 16:30
|
|||
|
|||
Używacie smartfona jako nawigacji
mshmaster napisał(a):ale tryb auto ma to do siebie że tel będąc poza miastem mając np. mocny zasięg Plusa tel złapie minimalny zasięg playa i loguje się do playa na siłęsą jakieś wartości progowe przy których następuje przełączenie na sieć macierzystą (sam fakt minimalnego jej zasięgu nie jest wystarczający), więc wcale nie jest tak tragicznie gdy miałem czas i warunki na taką zabawę z VM zaobserwowałem, że przez większość trasy dokądkolwiek miałem połączenie w T-mobile, a Playa niemal tylko w miastach (~z rok temu, gdy do wyboru był tylko Play jako macierzysty dla VM i sieć T-mobile dostępna roamingowo) w kwestii obciążenia energetycznego ze strony modemu/modułu GSM i tak najwięcej się zyskuje na pracy "tylko 2G", natomiast sam Yanosik zużywa sporo energii na: 1) podświetlenie ekranu (jest to zdecydowanie pierwsze miejsce, nawet jeśli masz właczoną opcję przyciemniania), "jedyny ratunek" to skorzystanie z opcji wyłaczania ekranu, ale ja nie lubię "czarnego Yanosika" 2) obciążenie procka (tylko w trybie nawigacji z wyznaczoną trasą, tryb "zgłaszania" jest mniej prądożerny) 3) jeśli używasz wbudowanego rejestratora wideo (moim zdaniem to zbędna funkcja i powinna być dostępna też wersja bez DVR) Statystyki Folding@home |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|