![]() Szybkie szukanie |
Yanosik i problemy z krajowym roamingiem w VM
|
12-11-2016, 00:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-11-2016 00:44 przez szopen.)
|
|||
|
|||
Używacie smartfona jako nawigacji
mshmaster napisał(a):jak u was się yanosik sprawuje mieliście zwiechy takie że przestał informować ? mshmaster napisał(a):Ostatnio miałem problem z yanosikiem nie poinformował mnie o radarzemoże nikt nie zgłosił suszarki, radary działają "offline" w promieniu paru kilometrów od zerwania łączności też jeżdżę z kartą VM (bo zerowe koszty, powiedzmy ~ 5000km/m-c), głównie jest zasięg T-mobile, w miastach Play, wymuszone 3G+2G, bo LTE strasznie żre baterię, (a na starszym telefonie miałem wymuszone tylko 2G i też działało OK) i zerwania są, ale nigdy na tyle długo aby nie przychodziły powiadomienia pod tym względem lepszy jest Orange (używam w telefonie, ale też ma dziury w zasięgu i to w dość zaskakujących miejscach dziwi mnie, że przełącza Ci się do Plusa (choć nie powinno) czy może migrowałeś numer z Plusa do VM? mshmaster napisał(a):,odnalazłem już funkcje informowania o utracie połączenia ale nie informuje o ponownym nawiązaniu połączeniabo nie informuje, ale w trakcie utraty połączenie z serwerem, dostępu do inetrnetu czy w braku sygnału GPS masz wyświetloną czerwoną belkę zajmującą jakieś 10% ekranu (wrzucę SS jeśli mi sił dziś nie braknie), która znika dopiero po odzyskaniu stanu normalnego działania (kiedyś próbowałem z kartą Playa i jest to naprawdę częsty widok ![]() screenshoty z telefonu, dlatego widać "4G" i dwie karty SIM, w smartfonie który używam jako dedykowany do Yanosika na długie trasy (ale używam tego samego konta co na telefonie) mam przełączone na 3G+2G czyli zwykle widać H lub E , a jeśli zależy mi na radykalnej oszczędności aku to przełączam na "3G only" jeśli jeżdżę po mieście lub "2G only" na dłuższe trasy Statystyki Folding@home |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|