![]() Szybkie szukanie |
NETGEAR AirCard 810S (*AC810S) z PLAY (4G LTE ULTRA) - pierwsze wrażenie;
|
15-07-2016, 09:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-07-2016 09:16 przez bakahk.)
|
|||
|
|||
NETGEAR AirCard 810S (*AC810S) z PLAY (4G LTE ULTRA) - pierwsze wrażenie;
WWW producenta: https://www.netgear.com/service-provider...C810S.aspx
FORUM (temat pośrednio związany z 810s) http://forum.jdtech.pl/Watek-dovado-pro-netgear-ac810s 1) DOSTĘPNOŚĆ Ogólnie o „dostępności” urządzeń LTE ULTRA / LTE-Advanced / LTE-A / LTE+ pisałem już w http://forum.jdtech.pl/Watek-4g-lte-ultr...3-06-2016r w zasadzie wiele się nie zmieniło. Jeśli zaś chodzi o dostępność AC810S... jest praktycznie „żadna”. W chwili pisania tego tekstu na „A” są dwie aukcje, za 825 zł i 859 zł (w ostatnim czasie przewinęło się parę aukcji w okolicach 600-650 zł). 2) WYBÓR (?) Jak uprzednio: jeśli chcemy poza oszałamiającą agregacją mieć np. nieco sensowniejsze złącza antenowe to za dużo nie poszalejemy. 3) PIERWSZE WRAŻENIE -dobre; -na minus błyszczące PIANO-kiczowate wykończenie przodu (tego nie pojmuje); -jakby nie mogło byś takie jak tył, matowe, przyjemnie w dotyku, nie „palcujące”; -pierwsza myśl: po co przejściówka microUSB na USB (żeńskie)? 4) ŁADOWARKA, BATERIA, „ANTENKI” -„zwykła jednoamperówka” niby nic szczególnego, ale sposób mocowania wtyczki „PL” jest super; -bateria, pierwsze wrażenie „ciężka” ![]() -„antenki” tzn. złącza (TS-9)! prostota tego rozwiązania jest genialna (tak jak i w poprzedniku tego modelu); 5) FIRST BOOT (NO SIM) -w zasadzie nie tak długo; -ekran „dotykowy” pozostawia nieco do życzenia (poza nim jest jeden przycisk fizyczny u góry, i dwa „dotykowe” po prawej stronie ekranu); -pierwotna wersja FW to : NTG9X40C_11.13.01.00; 6) +SIM (PLAY) + Update -po uruchomieniu nieco zdziwiło mnie iż nie dostał APN`u z automatu; ale po wejściu w opcje APN Setup – od razu do wyboru był „Play Internet”; -aktualizacja na dzień dobry 84 MB; -przy uruchomieniu nie było do wyboru języka PL, analogicznie później w ustawieniach, dopiero po aktualizacji i pogrzebaniu w sprzęcie pojawiła się opcja PL; -aktualizacja dość szybka; nowy FW to: NTG9X40C_11.15.02.00; 7) OBSŁUGA (ekran dotykowy / aplikacja mobilna / WWW) Aplikacja: https://www.netgear.com/AirCardApps -ekran jak pisałem jest średni; samych opcji za wiele nie ma; najciekawsze było to, iż nie mogłem z poziomu „ekranu” ustawić dwóch sieci na raz (2,4 i 5 GHz), mogłem tylko niejako przełączać się między jedną a drugą (do SSID automatycznie dodawany lub odejmowany był sufix -5GHz); -z poziomu samej aplikacji już nieco lepiej (ale też szału nie ma); co prawda ustawiłem „dwie sieci” ale nie wiedzieć czemu 5GHz cały czas była traktowana jako sieć dla „gościa” i umożliwiała podłączenie tylko jednego użytkownika; -„sensowne” opcje pojawiły się dopiero w WEB_GUI; co prawda login jest tylko jeden (a w zasadzie jest go brak); ale przynajmniej można zmienić takie duperele jak domyślną adresacje, dedykowane DNS`y i kilka innych; 8) SMACZEK -...foto z „końcówkami” anteny z balkonu; do tego zrzuty z „sygnału” przed i po; 9) TESTY… -na chwilę obecną od około 18/19 godzin pracuje; -podłączyłem go niego większość tego co było pod ręką; -w przeciągu dnia raz były to 2-3 urządzenia a raz 5-6; -na razie za wcześnie na coś bardziej odkrywczego; testy trwają; Jeśli macie jakiekolwiek pytania dotyczące tego modelu postaram się odpowiedzieć ![]() p.s do oddania będzie Dovado TINY z anteną i zasilaczem + Huawei E398 (z PLUS`a zakutalizowany, bez SIMLOCK`a) + przedłużacz USB_LOGITECH + 2x RP-SMA<=>TS9 + dwie dodatkowe anteny do modemu; |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|