![]() Szybkie szukanie |
Męcząca administracja blogiem na Wordpress
|
20-04-2016, 10:05
|
|||
|
|||
Męcząca administracja blogiem na Wordpress
A. Chcę eskportować bazę danych SQL + plki z FTP
B. Celem było zrobienie bazy danych WP + SQL jako kompletny backup mojej strony Wordpressa. Jak mi powiedziano to wystarczy zrobić żeby zrobić kopię poprawną wszystkiego z WP. 1. Skopiowałem całe htdocs poprzez FTP programem Cyberduck 2. Wszedłęm do cPanel -> phpMyadmin i usunałęm istniejącą tam podstawową bazę SQL - to był błąd.... 3. Stworzyłęm nową bazę SQL 4. Poprzez phpMyadmin połączyłęm się z nową bazą danych lecz nic tam w środku nie było Napisałem do supportu webhostingu, jest to bezpłątny amerykański dostawca. O oni mi przysłąli "A full backup can be downloaded from" bez nawiązywania do kwestii bazy SQL. Tam były trzy pliki: jeden to wszystko co miałem z FTP tutaj zapakowane do archiwum ok. 300MB, drugi plik to nazwa bazy danych nowostworzona (pusta) o wadze 4KB, a trzecia to rzekomo baza danych któą ja usunąłem (nie jest pewien) o wadze 1MB. Czy ta przesłąna od nich baza _wordpress.sql.gz to gdzies jakiś backup u nich zanim ja usunąłem to poprzez phpmyadmin? Nie wiem teraz czy to jakoś przywróćić, czy jest tak jak oni pisza w supporcie, że musze jakimś skryptem instalować na nowo bloga. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|