![]() Szybkie szukanie |
Wideorejestrator samochodowy ktoś moze polecić?
|
02-03-2016, 00:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-03-2016 00:34 przez szopen.)
|
|||
|
|||
Wideorejestrator samochodowy ktoś moze polecić?
co do samej kamerki, to jest niemal "bliźniaczy model" do tego, który posiadam i widzę, że w końcu
1) ktoś pomyślał i obiektyw nie posiada srebrnego obramowania 2) plastik obudowy na zdjęciach sprawia wrażenie poprawionej konstrukcji (w porównaniu do mojej G1W-C, w której po ok. roku używania nadłamałem gniazdo mocowania, ściągając ją codziennie po parę razy - pomysł z przemalowaniem nie wypalił, tj. nie przemalowałem osłony obiektywu do dziś, ale ściąganie ma też pewne zalety - np. nie narażam kamery na mróz,bo po prostu na noc zwykle jest w domu) to co widzę, że na 100% się nie zmieniło, to: - diody doświetlające (pomysł jakiegoś szaleńca) - oryginalny uchwyt (zdążyłem go zepsuć przy okazji porównań z inną kamerką w służbowym busie) chipset jest ten sam Novatek NT96650 co w mojej (nie wiem jak przetwornik i optyka) więc spodziewałbym, się także mniej więcej tej samej jakości obrazu co w mojej (a nie mogę na nią narzekać - tablice są rozpoznawalne przynajmniej w 2/3 niebezpiecznych sytuacji tj. takich gdzie zdecydowałem się na wciśniecie przycisku "niekasowalności" nagrania, bo tylko takie ewentualnie przeglądam na komputerze, nie mam korby aby oglądać wszystko ![]() aa jeszcze jedno pisałem, że porównywałem moją do "służbowej" na ambarelli - tamta przestała działać poprawnie po ~roku - chyba elektronikę chyba trafił szlag (kamera na stałe zamontowana w samochodzie), włącza się sama i tylko wtedy kiedy chce uchwyt na lusterko mam identyczny i sprawdza się niezawodnie (no może poza koniecznością mocnego dokręcenia "motylka" raz na jakiś czas, ale nie uznaję tego za wadę) takiej karty z Aldika też używałem, więc wiem że jest OK, choć szybkością tyłka nie urywa (ale wystarcza do rejestratora czy sportowej kamerki) obecnie używam w rejestratorze karty Samsung EVO+ 128GB sformatowanej na fat32 tym narzędziem http://www.ridgecrop.demon.co.uk/index.h...format.htm zero problemów z działaniem, tj. nagrywanie w pętli działa poprawnie, nic się nie zawiesza, nie ma żadnych utraconych nagrań, jedyne czego nie można zrobić to skorzystać z opcji formatowania (w kamerze G1W-C, ale to problem firmware rejestratora, a nie karty samej w sobie) Statystyki Folding@home |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|