[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wideorejestrator samochodowy ktoś moze polecić?
02-03-2016, 00:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-03-2016 00:34 przez szopen.)
Wideorejestrator samochodowy ktoś moze polecić?
co do samej kamerki, to jest niemal "bliźniaczy model" do tego, który posiadam i widzę, że w końcu

1) ktoś pomyślał i obiektyw nie posiada srebrnego obramowania
2) plastik obudowy na zdjęciach sprawia wrażenie poprawionej konstrukcji (w porównaniu do mojej G1W-C, w której po ok. roku używania nadłamałem gniazdo mocowania, ściągając ją codziennie po parę razy - pomysł z przemalowaniem nie wypalił, tj. nie przemalowałem osłony obiektywu do dziś, ale ściąganie ma też pewne zalety - np. nie narażam kamery na mróz,bo po prostu na noc zwykle jest w domu)

to co widzę, że na 100% się nie zmieniło, to:
- diody doświetlające (pomysł jakiegoś szaleńca)
- oryginalny uchwyt (zdążyłem go zepsuć przy okazji porównań z inną kamerką w służbowym busie)

chipset jest ten sam Novatek NT96650 co w mojej (nie wiem jak przetwornik i optyka) więc spodziewałbym, się także mniej więcej tej samej jakości obrazu co w mojej (a nie mogę na nią narzekać - tablice są rozpoznawalne przynajmniej w 2/3 niebezpiecznych sytuacji tj. takich gdzie zdecydowałem się na wciśniecie przycisku "niekasowalności" nagrania, bo tylko takie ewentualnie przeglądam na komputerze, nie mam korby aby oglądać wszystko Big Grin)

aa jeszcze jedno pisałem, że porównywałem moją do "służbowej" na ambarelli - tamta przestała działać poprawnie po ~roku - chyba elektronikę chyba trafił szlag (kamera na stałe zamontowana w samochodzie), włącza się sama i tylko wtedy kiedy chce

uchwyt na lusterko mam identyczny i sprawdza się niezawodnie
(no może poza koniecznością mocnego dokręcenia "motylka" raz na jakiś czas, ale nie uznaję tego za wadę)

takiej karty z Aldika też używałem, więc wiem że jest OK, choć szybkością tyłka nie urywa (ale wystarcza do rejestratora czy sportowej kamerki)

obecnie używam w rejestratorze karty Samsung EVO+ 128GB sformatowanej na fat32 tym narzędziem
http://www.ridgecrop.demon.co.uk/index.h...format.htm
zero problemów z działaniem, tj. nagrywanie w pętli działa poprawnie, nic się nie zawiesza, nie ma żadnych utraconych nagrań, jedyne czego nie można zrobić to skorzystać z opcji formatowania (w kamerze G1W-C, ale to problem firmware rejestratora, a nie karty samej w sobie)

Statystyki Folding@home
[Obrazek: sigimage.php?un=szopen&t=247478]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Wideorejestrator samochodowy ktoś moze polecić? - szopen - 02-03-2016 00:32