![]() Szybkie szukanie |
Wyłączenia nadajników DVB-H
|
15-07-2015, 16:34
|
|||
|
|||
Wyłączenia nadajników DVB-H
Ja także żałuję, że DVB-H nie utrzymało się na rynku (chyba nigdzie na świecie). Na blogu wisi jeszcze artykuł o teście przystawki do Nokii przekazującej DVB-H przez Bleutooth do prawie dowolnej Nokii na Symbianie. Materiały moje zostały użyte przez Info-TV-FM, gdy walczyli o kontrakty z operatorami.
Operatorzy (skądinąd słusznie) wybrali streaming (więcej kasy od pacjentów), a zaraz pójdą w LTE Multicast. A teraz co mamy? - Nie ma na razie Nokii (choć niedługo wrócą na rynek smartfonów, ale już na innej zasadzie, niż kiedyś). - Nie ma DVB-H. - Nokia prawie całkiem zwinęła się z rynku detalicznego, biura też zwinęli. Nie tworzą swoich rozwiązań, jak fajne urządzenia typu N700, N800 i N810, czy ostatecznie N900. DVB-T nie nadaje się ot tak do urządzeń współczesnych - są odbiorniki do Androida - mam taki - ale to działa tak sobie, po Warszawie nie przejedziesz się oglądając bez problemu program, jak to dało się spokojnie zrobić z N96. Spokojnie możesz podlinkować, tutaj nie ma zakazu, póki nie jest to standardowe spamowanie i SEO. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Wiadomości w tym wątku |
Wyłączenia nadajników DVB-H - jakubd - 23-11-2011, 23:40
Wyłączenia nadajników DVB-H - KasparHauser - 15-07-2015, 16:18
Wyłączenia nadajników DVB-H - jakubd - 15-07-2015 16:34
Wyłączenia nadajników DVB-H - KasparHauser - 15-07-2015, 17:07
Wyłączenia nadajników DVB-H - jakubd - 16-07-2015, 00:06
|