![]() Szybkie szukanie |
Wideorejestrator samochodowy ktoś moze polecić?
|
22-04-2015, 10:46
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-04-2015 10:48 przez szopen.)
|
|||
|
|||
Wideorejestrator samochodowy ktoś moze polecić?
spag napisał(a):Tutaj sie gość troche nakombinowal ale ciekawa sprawa tyle ze z inna kamera z g1hw az mnie kusi żeby ja rozebraćja tam widzę rejestrator Mobius, a nie G1Wx, swoją drogą kabelki do łączenia modułu przetwornika (czyli "kamery właściwej" z optyką) do płyty głównej rejestratora też widziałem u tego sprzedającego, u którego kupiłem wszystkie graty, rozwiązanie ciekawe, ale prawdę mówiąc nie wiem czy ma głębszy sens (chyba, że po prostu lubisz mocno upierdliwe grzebanie) biorąc pod uwagę "subtelność" działania polskich złodziei - znajomemu ukradli radio wyrywając i niszcząc pół deski rozdzielczej,a zestaw głośników został wyrwany "z korzeniami" z drzwi i tylnej tapicerki (a było to rozwiązanie "na miarę" czyli custom-made, jeśli mamy wtrącać angielszczyznę), ja też doświadczyłem tego co złodziej może zabrać z samochodu w przypadku mojego poprzedniego auta (nie mówię tu o samym radiu, ale kompleksowej kradzieży włącznie z kołem zapasowym i akumulatorem, nie pomijając wszystkiego co się dało zabrać - nawet była sprawdzana zawartość pod tylną kanapą, jedyne czego nie wzięli to ledowego podświetlenia wnętrza, bo chyba nie wiedzieli jak wyjąć - było wyjęte do połowy, ale próbowali od niewłaściwej strony, a wymiecione ze środka było dosłownie wszystko włącznie z zapasowymi żarówkami czy używanymi kosmetykami samochodowymi, po prostu wszystko co mogło mieć wartość większą od 1gr, więc gdyby był tam rejestrator nawet tak dziwacznie zamontowany też pewnie byłby spruty) spag napisał(a):Martwi mnie tylko komentarz kupującegorównie złe opinie słyszałem o fabrycznym zasilaczu "zapalniczkowym" dołączonym do kompletu z rejestratorem, ale nie było mi dane się przekonać - używam póki co zasilacza od zestawu głośnomówiącego (który ma własny akumulator więc i tak nie jest podpięty na stałe, bo szkoda mi aku), niestety generowanie zakłóceń to domena większości chińskich przetwornic DC-DC (i nie tylko - np. niektóre żarówki LED w wersji 230V również sieją zakłócenia mocno zagłuszające radio) grzech1991 napisał(a):Jak ja widzę wasze problemy, to ja z moim lanosem mogę się schować.ja tez jeżdżę starym sztruclem (zmieniłem samochód nowszy, który się rozpadł "ze starości" na starszy, ale innej marki i w przyzwoitym stanie) i wiele problemów związanych z przeładowaniem elektroniką współczesnych samochodów jest mi obce (a w każdym razie dostatecznie dalekie), ale jak wiadomo nic nie jest wieczne - tym lanosem nie dojeździsz do emerytury, ja swoim sztruclem też nie (nastoletnia to może być dziewczyna na podryw, ale nie samochód, a już tym bardziej opony - jeśli chodzi o przypadek starych opon to tez już tego doświadczyłem w swoim życiu i to stosunkowo niedawno, więc to że pisze tutaj raczej należy traktować w kategorii cudu, chociaż niezerowe doświadczenie za kierownicą też pewnie miało jakieś znaczenie, w każdym razie udało mi się wyjść z poślizgu na oblodzonej autostradzie mając tylne koła o takiej przyczepności jakby były nasmarowane olejem - jak się potem okazało opony na tylnej osi miały... 15 lat!!! i przypuszczalnie znalazły się tam przez pomyłkę, ale szokujące jest to, że nikt nie sprawdził rocznika przy okazji zmiany letnich na zimowe, a brało w tym udział kilka osób w tym 2 "profesjonalistów") Statystyki Folding@home |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|