[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wideorejestrator samochodowy ktoś moze polecić?
20-04-2015, 23:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-04-2015 22:38 przez spag.)
Wideorejestrator samochodowy ktoś moze polecić?
(20-04-2015 22:31)jakubd napisał(a):  Jak stosujemy uproszczenia wiele zasilaczy do gniazda zapalniczki ma własny bezpiecznik przy bolcu (ale nie wszystkie). Jak robimy na bogato - w skrzynce bezpieczników prawie każdego samochodu są wolne miejsca i można do danej serii pojazdów po prostu dokupić specjalne styki tak, aby dorobić kolejną pozycję - tylko potem sobie oznaczyć gdzieś, co to jest i jaki bezpiecznik można użyć.
Bezpieczniki zawsze oczywiście na plusie.
Co do masy - jeżeli mamy jej oficjalne ujęcie blisko kamery (np. elektronika w podsufitce) to tam się możemy wpiąć.
Jak robimy takiego dziwnego cosia z bezpiecznikiem na kablu, to pamiętaj, żeby wystawić go gdzieś w dostępnym miejscu i opisać.
Ale tu mysle o rozwiązaniu zeby nie dlubac w skrzynce z bezpiecznikami i bawic sie w podpinanie od spodu tylko prostota skoro jest juz gotowy wtyk to potraktować jak takiego "huba usb" bezpiecznikowego. Sadze ze pod pokrywami skrzynki powinno sie zmieścić. Co do masy to jak juz ciagnie sie plusa to wedlug mnie lepiej niech ida dwa kabelki przynajmniej sie usztywniaja a i tak trzeba ciągnąc pod podsufitka lub uszczelka (ale to wybor indywidualny)
Cytat:A ten coś co pokazał szopen to proponują wpinać prosto do aku (bez bezpiecznika nigdy bym tego nie zrobił) - podobno ma zabezpieczenie przed rozładowaniem aku.
Wpinac bezpośrednio do aku to dla mnie nie sensu więcej roboty niz wpiecie w skrzynce bezpieczników.
Cytat:Ja bym wolał wpiąć w nowoczesnym pojeździe gdzieś za urządzeniem odcinającym elektronikę zanim padnie aku - w octavii dużo układów jest odcinanych w takim przypadku - np. radia i oświetlenia wewnętrznego nie da się odpalić lub na bardzo krótko, jeżeli napięcie jest zbyt niskie (do odpalenia silnika).
Ostatnio mi sie wyladowal aku ale radio i oświetlenie w srodku dzialalo i bralo napiecie Angry co wnerwialo bo kazdy % energii byl potrzebny a najbardziej to wnerwial zegar który sie resetowal i krecil brzeczac przy tym po czym wracal do właściwej godziny

Tutaj sie gość troche nakombinowal ale ciekawa sprawa tyle ze z inna kamera z g1hw az mnie kusi żeby ja rozebrać

http://www.youtube.com/watch?feature=you...wV54Ginbik

Patrzyłem na sklep który jest w opisie czy tam nie sprzedają tez odsłon na uchwyt lusterka jak on to zrobil ale nie znalazłem
Za to jest "tryb parkingowy"
Cena w sumie tyle co w Polsce po przeliczeniu
https://www.joovuu.com/gb/in-car-cameras...e-kit.html

Martwi mnie tylko komentarz kupującego

Works ok, but wipes out radio reception

I have two of these fitted in different vehicles. Both power the camera correctly but cause lots of interference to FM radio. These devices need additional filtering. I doubt that they would pass the tests required for the CE mark.

Wysłane z mojego GT-N7105 za pomocą Tapatalk 2
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Wideorejestrator samochodowy ktoś moze polecić? - spag - 20-04-2015 23:19