[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wideorejestrator samochodowy ktoś moze polecić?
18-04-2015, 19:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-04-2015 19:52 przez szopen.)
Wideorejestrator samochodowy ktoś moze polecić?
wydaje się, że w zasadzie wszystko co istotne jest w tym wątku na autowrzucie, który jak przypuszczam już czytałeś:
http://www.autowrzuta.pl/viewtopic.php?f=28&t=2711
(przyznaję się - dotychczas przeczytałem jakieś 10% postów, ale może kiedyś dobrnę do końca Big Grin)
więc sorry, ale sobie odpuszczę grubsze opisy

moja G1W-C jest brandowana jako "blueskysea", kupowałem na Allegro u tego sprzedającego
http://allegro.pl/listing/user/listing.p...d=36268374
czyli
http://kompranet.pl/
w komplecie do rejestratora jest karta gwarancyjna oraz normalna faktura (kupowałem tez inne rzeczy)

może to same oczywistości, ale
- srebrny ring wokół obiektywu dość mocno rzuca się w oczy (może okleję czarną lasotaśmą, aby uniknąć wybicia szyby w przypadku trafienia jakiegoś złodzieja łasego na błyskotki)
- pod wpływem fatalnych recenzji uchwytu przyssawkowego załączonego do kamery kupiłem też mocowanie "lusterkowe", ale póki co kilka tysięcy kilometrów przejechała na przyssawce i jakoś nie odpadła od szyby, faktem jest, że mocno się trzęsie i generalnie ten uchwyt jest do bani (zbyt elastyczny, a głowica kulowa praktycznie nie trzyma, a nie chcę tego połamać)
- tablice w dzień czytelne bez problemu, w nocy przy "suchej pogodzie" bywa różnie - na 4 niebezpieczne nocne sytuacje drogowe odczyt tablic udało mi się uzyskać w jednym przypadku (może dałoby się coś wycisnąć z tego materiału?, ale nie mam czasu, a nie muszę walczyć, bo nic się nie stało), tablice w dzień w przypadku deszczu to też prawdopodobnie tylko łut szczęścia, w przypadku deszczowej nocy podejrzewam, że bez szans...
(wydaje się, że regulacja parametrów ekspozycji może pomóc, chyba niepotrzebnie przestawiłem korekcję ekspozycji z -2 na 0, więc może jeszcze zmienię zdanie)
- G-sensora na szczęście nie miałem okazji wypróbować (właściwie zapomniałem, że jest, w porównywanym innym rejestratorze czasem się aktywuje przy nagłym przekręceniu kamery, może reakcję na takie kręcenie sprawdzę w późniejszym czasie)

przez chwilę chciałem zrobić mini-porównanie z rejestratorem na chipsecie Ambarella MK-1 ale niestety czas mi na to nie pozwala (nawet na kolekcjonowanie materiałów porównawczych), więc raczej nic z tego nie będzie - mam tylko po kilka minut nagrań z obu kamer w identycznych warunkach (2 rejestratory równocześnie na szybie, ale nie zrobiłem wystarczających przygotowań - np. zegary w nich nie były zsynchronizowane, więc nie będzie łatwo), a są miejsca w sieci, gdzie porównania są gotowe

Statystyki Folding@home
[Obrazek: sigimage.php?un=szopen&t=247478]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Wideorejestrator samochodowy ktoś moze polecić? - szopen - 18-04-2015 19:41