[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sony SW2 (Smartwatch2) - "inteligentny" zegarek
15-01-2015, 09:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-01-2015 19:47 przez szopen.)
Sony SW2 (Smartwatch2) - "inteligentny" zegarek
no niestety kanciaty kształt i grubość to najsłabsze punkty SW2, obok...
niewymiennego akumulatora, który czyni tego smartwatcha jednorazówką
(jeśli następca modelu, czyli SWR50 nadal nie ma opcji wymiany akumulatora przez użytkownika, a nawet choćby przez zegarmistrza, to Sony chyba tym razem sprawiło sobie strzał w kolano)

gdyby cena SW2 spadła do ~50$ byłoby to jeszcze akceptowalne, że trzeba wymieniać cały zegarek nieco rzadziej niż raz na kilkanaście miesięcy (no ja raczej nie wróżę mu trwałości przekraczającej 3 lata, a raczej spodziewam się, że zdechnie w 25 miesiącu działania)

co do 1) to nawet nie zauważyłem braku opcji ustawiania się aplikacji w/g ilości uruchomień, bo nowa funkcja (ręczne ustawienie kolejności) jest dokładnie tym czego oczekiwałem, ale faktycznie nie wiem z kim programiści się pozamieniali głowami - pozostała zupełnie bezużyteczna funkcja alfabetycznego ustawiania kolejności, a zlikwidowano, tą która miała jakiś sens i jak widać zwolenników Big Grin

5) nie wspomniałem, ale w ustawieniach (tych dostępnych bezpośrednio w zegarku) doszło parę innych zmian, głównie powiązanych z tym co już opisałem, więc jest np. tryb "nie przeszkadzać', ale znalazłem też takie cudo w ustawieniach ekranu jak "ekran pobudki", a mam wrażenie, że we wcześniejszej wersji fw tego nie było
natomiast mi osobiście brakuje opcji skasowania bądź choćby ukrycia zbędnych cyferblatów czy tapet (mam na myśli te predefiniowane), bo opcja ukrywania zainstalowanych aplikacji była "od zawsze"

edit - aktualizacja
6) po tym co wyprawiałem wczoraj z telefonem (po dyskusji w shoutboxie o zdejmowaniu blokady z xperii, jak się okazało większość starych metod nie działa po aktualizacji systemu do 4.3) sądziłem, że ponownie zainstalowałem grudniową aktualizację, a tymczasem okazuje się że to po prostu kolejna aktualizacja poprawiająca współpracę z cyferblatami niezależnych developerów (którą to współpracę aktualizacja grudniowa skutecznie psuła)
http://forum.xda-developers.com/smartwatch/sony

sam nie używam takich cyferblatów - po kilku eksperymentach powróciłem do tego co fabryka daje, bo po prostu zależy mi na wygodzie używania, a nie na udziwnionym wyświetlaniu godziny,
wyświetlacz transreflective-TFT niestety nie jest tak czytelny w wygaszonym trybie jak e-ink'owe wyświetlacze, więc prostota cyfrowego zegarka o dużej czcionce jest jego plusem, a w momencie otrzymania powiadomienia ekran się zapala dzięki temu mała czcionka powiadomień staje się czytelna
hmm chyba się starzeję, ale właśnie pomyślałem, że przydałaby się regulacja wielkości czcionki w zegarku...

PS z ciekawości sprawdziłem ceny na znanym portalu aukcyjnym rzędu 250zł za używany w stanie idealnym bądź 400zł za nowy
http://allegro.pl/smartwatch-250722?id=2...g=sony+sw2
to ten model nadal ma racje bytu, a jego następca trochę słabo szczególnie biorąc pod uwagę całe stada chińczyków w cenach rzędu 250zł
(jakkolwiek chętnie bym poczytał opinie użytkowników najpopularniejszych modeli U-watch bądź I-watch)

Statystyki Folding@home
[Obrazek: sigimage.php?un=szopen&t=247478]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Sony SW2 (Smartwatch2) - "inteligentny" zegarek - szopen - 15-01-2015 09:31